E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de olası dev ralli kime bağlı?---

Bitcoin’de olası dev ralli kime bağlı?

Bitcoin’de olası dev ralli kime bağlı?
10 Eylül 2024 - 15:02 borsagundem.com

Bitcoin’de dev ralli beklentisi devam ediyor ancak bunun için önemli bir şartın yerine gelmesi gerekiyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzmanlar, Donald Trump’ın başkanlık seçimini kazanması halinde Bitcoin’in 90 bin dolar seviyesini göreceğini öne sürüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bernstein analisti Gautam Chhugani, Donald Trump seçimi kazanırsa Bitcoin'in yıl sonuna kadar yüzde 59 oranında artarak 90 bin dolara çıkacağını söylüyor.

Olası Trump zaferi

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Bitcoin sahibi olmak, eski başkan gelecek yıl Beyaz Saray'a dönerse büyük kazançlara yol açabilecek bir ‘Trump ticareti’nin son örneği olabilir.

Bernstein analistleri paylaştıkları notta, Donald Trump'ın kripto endüstrisini yakın zamanda benimsemesinin, olası bir Trump yönetiminin dijital varlıklara Harris yönetiminden çok daha dostça yaklaşacağını gösterdiğini öne sürüyor. Bernstein analisti Gautam Chhugani, “Kripto, seçim sonuçlarındaki farkın endüstrinin kaderini belirleyebileceği nadir bir örnek” diyor.

90 bin dolar seviyesi

Trump'ın kripto endüstrisine karşı artan dostluğu yıllardır devam eden ve sürekli ilerleyen bir sürece karşılık geliyor. Trump, Temmuz ayında Bitcoin Konferansı'nda 45 dakikalık bir konuşma yaptı ve o zamandan beri neredeyse her konuşmasında kripto politikasından bahsediyor. Trump ayrıca son iki yılda birkaç NFT koleksiyonu da yayınladı.

Bitcoin Konferansı'nda Trump, ‘Amerika Birleşik Devletleri'nin gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü olmasını sağlamak için’ bir plan ortaya koyacağını söyledi.

Neden, düzenleyici ortam mı?

Chhugani, Trump seçimi kazanırsa Bitcoin'in bu yılın ilerleyen zamanlarında yeni zirvelere ulaşabileceğini ve kripto para biriminin Aralık ayına kadar potansiyel olarak 80 bin - 90 bin dolar aralığında işlem görebileceğini öngörüyor. Bu, şu an 57.200 dolar olan mevcut seviyelere göre yüzde 50’lerin üzerinde potansiyel bir artış anlamına geliyor. Bitcoin, Mart ayında 74.000 doların hemen altında zirve yapmıştı.

Trump Kasım ayında kazanırsa Bitcoin için neden bu kadar çok artış potansiyeli olduğu sorusunu ise Chhugani, kripto paralar için olumlu bir düzenleyici ortamın henüz piyasaya yansımadığını söyleyerek yanıtlıyor.

Chhugani, “Güçlü düzenleyici zorluklarla birlikte, ademi merkeziyetçi finans, blok zinciri tabanlı finansal ürünler oluşturmak için kurumlardan ve bankalardan henüz katılım görmedi” diyor ve ekliyor: “Olumlu bir düzenleyici ortam, finansal kurumlar ve bankaların katılımı için politika riskini ortadan kaldıracak ve böylece dijital varlıkların kurumsal akışlar için geleneksel varlıklarla rekabet etme engelini ortadan kaldıracaktır.”

İnovasyon ve uzun vadeli yatırım

Nota göre, kripto düzenlemelerinin hafifletilmesi sektörde inovasyonu teşvik edebilir ve kullanıcıları ekosisteme geri getirebilir.

Bitcoin, Kasım ayında olası bir Trump galibiyetinin öncülüğünü yapıyor olabilir. Kripto para piyasasının en hacimli parası, yılbaşından bu yana yüzde 34 oranında arttı. Chhugani, “Seçimleri tahmin etmek şu an için oldukça zor ve bu zorluk hala devam ediyor ancak kripto paralarda uzun vadeli düşünüyorsanız, büyük olasılıkla bir Trump ticareti yapıyorsunuz” diye yazıyor.

Bitcoin toparlanmaya çalışıyorBitcoin toparlanmaya çalışıyor

 

Bitcoin yeniden 65 bin doları aştıBitcoin yeniden 65 bin doları aştı

 

Bitcoin ETF'lerine 88 milyon dolarlık sermaye girişiBitcoin ETF'lerine 88 milyon dolarlık sermaye girişi

 

Bitcoin Kasım ayına kadar yatay seyredebilirBitcoin Kasım ayına kadar yatay seyredebilir

 

Bitcoin’de toparlanma devam edecek mi?Bitcoin’de toparlanma devam edecek mi?

 

Bitcoin’de yön neresi?Bitcoin’de yön neresi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)