E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBİtcoin'de sert fiyat hareketleri tarafları kızıştırıyor---

Bİtcoin'de sert fiyat hareketleri tarafları kızıştırıyor

Bİtcoin'de sert fiyat hareketleri tarafları kızıştırıyor
25 Aralık 2017 - 11:09 borsagundem.com

Bitcoin'in son haftalardaki sert hareketleri hem savunucularının hem de karşıtlarının önemli ölçüde dikkatlerini çekti.

BORSAGUNDEM.COM

Bitcoin'in son haftalardaki sert hareketleri hem savunucularının hem de karşıtlarının önemli ölçüde dikkatlerini çekti. Dijital para birimi bir kaç gün içinde 8 bin dolardan 20 bin dolara kadar yükselmiş sonrasında 12 bin dolara kadar gerileyip gelen küçük çaplı alımlarla 13 bin 500 dolar civarından işlem görüyor.

Bitcoin yatırımcıları, buna bir düzeltme olarak ve tatil dönemi öncesinde bir alım fırsatı olarak bakarken, karşı tarafta yer alanlar balon söylemlerinin doğruluğuna yönelik bir işaret olarak değerlendiriyor.


Devletler tarafından ihraç edilen kripto paralar geliyor mu?

Kaliforniya'daki St. Mary Üniversitesi'nden Doktor Jack Rasmus,
"Kripto paralar geleceğin para birimi olmayacak, çünkü merkez bankaları kripto paralar para arzını tehdit eden bir hal almadan önce kendi kripto paralarını ihraç etmeye başlayacak. Ancak bu para birimleri spekülatif bir emtia balonudur. Bitcoinler ve diğer para birimleri altın gibi bir emtia oyundur, işin aslı kripto paralar altın piyasasındaki paranın önemli bir bölümünü kendi bünyesine çeken spekülatif bir oyun haline gelmiş durumda ve benim düşünceme göre yükselmeye de devam edecek. Ancak bu spekülatif bir balondur ve buradaki soru, bu durumun finansal varlıklar piyasasının geneli için bir tehdit oluşturup oluşturmayacağı sorusudur." ifadelerini kullanıyor.

Rusia Today'de yayınladığı raporunda ise Max Keiser,
"Bitcoin fiyatlarını yönlendiren şey ellerindeki varlığı bir yerde depolamak ve dolardan kaçınmak isteyen insanların güdüleridir ve bu zamanımızda bir lale balonu oluşturmaktadır. Hisse senedi ve tahvil piyasaları da çağımızın lale soğanlarıdır. 1630 yılında lale soğanlarında yaşanan balon, kaldırıçlanmış işlemlerin sonucunda oluşmuş bir durumda. Bitcoin ise bunun tam tersi durumda" değerlendirmesinde bulunuyor.

Asya piyasalarının iştahı

Dr Rasmus yaşanan yükselişin arkasında Asya kökenli yatırımcıların önemli bir rol oynadığını kabul ediyor ve şöyle konuşuyor:
"Japonya'daki perakende yatırımcılar ve marjin yatırımcıları bu piyasanın ana sürükleyici unsuru oluyor. Bu yükselişin arkasında, ABD'deki teknoloji inekleri yok. Ne zaman yüksek kaldıraçlı alımlar gelirse o kadar yüksek volatilite göreceksiniz. Ve bir gün gelecek çöküşü de göreceksiniz. Bu işlemlerin çoğu Japonya'da gerçekleşiyor ve Japonya'da resmi otorite bunu meşrulaştırmuş durumda" diyor

Almanya ve Fransa'dan yetkililer, kripto paralar konusunda düzenlemelere gitme konusunun G20 zirvesinde ele alınması çağrısında bulundular. Ancak Keiser'e göre bu başarısız olacak. Keiser bu konuda "Bitcoin'i durdurmanın bir yolu yok. Bitcoin durdurulamaz bir doğaya sahip. Bitcoin'in uyumlulaşmasını, büyümesini ve bir değer depolama aracı olarak görülmesini önleyemezler. Bu tarihi bir gerçektir" diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)