E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de toparlanma devam edecek mi?---

Bitcoin’de toparlanma devam edecek mi?

Bitcoin’de toparlanma devam edecek mi?
09 Ağustos 2024 - 16:55 borsagundem.com

Kripto para piyasası toparlanırken Bitcoin fiyatı da yükseliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalarda yaşanan büyük çöküşten etkilenen kripto para piyasasındaki toparlanma yatırımcılara biraz olsun nefes aldırdı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, küresel risk piyasaları istikrara kavuşurken büyük kripto paralar dün toparlanmaya devam etti.

Kriptoya özgü katalizörler

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, Dow Jones Piyasa Verileri’ne göre, Bitcoin dün öğleden sonra yüzde 8.6 oranında artışla yaklaşık 59.465 dolara çıktı. Kripto para piyasasının en hacimli parası, bu haftanın başlarında yaşadığı düşüşten bu yana önemli bir toparlanma gösterdi ve Pazartesi günü 49.314 dolara gerileyerek altı aylık düşük seviyeye indikten sonra yüzde 17 oranında değer kazandı. Bitcoin, Mart ayında ulaştığı 73.798 dolarlık rekor seviyenin ise hala yüzde 19 oranında altında seyrediyor.

Yine de, LMAX Group'ta piyasa stratejisti olan Joel Kruger, dijital varlıkların son toparlanmasının çoğunlukla kriptoya özgü katalizörler tarafından yönlendirildiğini düşünüyor.

Kripto yatırımcıları, ‘Crypto for Harris’ adlı yeni bir Harris yanlısı savunma grubunun gelecek hafta Mark Cuban, Anthony Scaramucci ve diğerleriyle sanal bir toplantı düzenlediği bildirildiğinden, Demokrat başkan adayı Kamala Harris'in kripto sektörüne daha dostça davranmasını umuyor. Hem Cuban hem de Scaramucci, eski Başkan Donald Trump birçok dijital varlık sektörü katılımcısının da düşündüğü gibi kriptoya daha olumlu bakmasına rağmen, kriptoya desteklerini ve Donald Trump'a karşı hayal kırıklıklarını defalarca dile getiriyor.

XRP faktörü

Bu arada, New York'taki bir federal yargıç Çarşamba günü Ripple Labs'ın kurumsal XRP satışları yoluyla federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaklaşık 125 milyon dolar ceza ödemesini emretti. Bu, birçok kişinin tahmin ettiğinden çok daha düşük bir ceza oldu. SEC, Ripple'a karşı açtığı davada toplam 2 milyar dolarlık para cezası ve yaptırım talep ediyordu.

Yargıç Analisa Torres, XRP'nin dijital varlık borsalarında halka satıldığında bir menkul kıymet olmadığı ancak kurumlara satıldığında öyle olduğu görüşünü yineledi.

Makroekonomik faktörler ve hacim

Yine de Fundstrat Global Advisors'da dijital varlık stratejisi başkanı olan Sean Farrell, makroekonomik faktörlerin son birkaç günde kripto fiyatlarını yükseltmede önemli bir rol oynadığının altını çiziyor.

Kripto para fiyatlarındaki toparlanmanın devam edebilmesi için yatırımcıların Bitcoin fiyatı ile Japon Yeni arasında sürekli bir ayrışma görmesi gerekiyor zira bu haftanın başlarında risk piyasalarındaki çalkantı, kısmen Japon Yeni ‘carry trade’inin çözülmesinden kaynaklanıyordu.

Yatırımcıların Japonya'nın düşük faiz oranı ortamında ucuza ‘yen’ ödünç alıp faiz oranlarının daha yüksek olduğu varlıklara yatırım yapmak için başka bir para birimine dönüştürmesiyle yıllardır popüler olan bu işlem, Japonya Merkez Bankası'nın geçen hafta temel faiz oranını yaklaşık yüzde 0,25'e yükseltmesinin ardından son buldu.

Yen ile Bitcoin fiyatı arasındaki 20 günlük yuvarlanan korelasyon Temmuz ayından bu yana keskin bir artış yaşıyor ve Salı günü 0,47 seviyesine kadar ulaşarak bu yılın en yüksek seviyesine yükselmiş durumda. Korelasyon Perşembe günü ise yaklaşık 0,4 seviyesine gerilese de yine de yüksek seyrediyor.

Farrell, kripto ticaret hacimlerini izlemenin de değerli olduğunu belirtiyor ve “Kriptonun toparlanmasına eşlik eden yoğun bir hacim, organik fiyat keşfinin sinyalini veren büyük bir teslimiyet işaretidir” diyor.

Bitcoin’de yön neresi?Bitcoin’de yön neresi?

 

Bitcoin'de 'resesyon'  depremi! Düşüş yüzde 18'i aştıBitcoin'de 'resesyon' depremi! Düşüş yüzde 18'i aştı

 

Peter Schiff: Bitcoin ETF’lerinde kitlesel tasfiye başladıPeter Schiff: Bitcoin ETF’lerinde kitlesel tasfiye başladı

 

Bitcoin seçim belirsizliği ile kritik eşikteBitcoin seçim belirsizliği ile kritik eşikte

 

Kripto para borsası  FTX müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecekKripto para borsası FTX müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)