E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBiz aslında Türk markasıyız ama---

Biz aslında Türk markasıyız ama

Biz aslında Türk markasıyız ama
23 Ocak 2012 - 01:28 borsagundem.com

Fransız PSA (Peugeot-Citroen) Grubu’nun Türkiye’de dolaylı olarak yaptırdığı üretim, fabrikası olan markaları bile solladı.

Fransız PSA (Peugeot-Citroen) Grubu’nun Türkiye’de dolaylı olarak yaptırdığı üretim, fabrikası olan markaları bile solladı.
PSA, Türkiye’de hafif ticari araç üretiminin ‘devleri’ arasında girdi. PSA geçen yıl Tofaş ve Karsan’a toplam 90 bin araç ürettirdi. Bu rakamla, 12 bin otomobil /_np/1201/14711201.jpgüreten Honda’yı neredeyse 9’a katlarken, 90’ar bin civarında üretim yapan Toyota ve Hyundai’yle başa baş noktaya ulaştı. PSA’nın bu üretiminin 70 bin adedine Peugeot Bipper ve Citroen Nemo’yla Tofaş, 20 adedine ise Peugeot Partner ve Citroen Berlingo ile Karsan imza attı. 90 bin adedin yüzde 65’lik kısmı Peugeut markasıyla, kalanı da Citroen markasıyla yurt içinde ve yurt dışında satıldı. PSA için Tofaş ve Karsan tarafından üretilen araçların yüzde 65’ine logosunu koyan Peugeot, Türkiye pazarında üretim faaliyetlerini anlatamamaktan yakındı.
30 yıldır yerli üretiyoruz
Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti, “Peugeot aslında bir Türk markası ama bir çok kişi bunu bilmiyor. 30 yıldır Türkiye’de Karsan’a üretim yaptırıyoruz ve 2011 yılında 20 bin adet üretim yapıldı. Tofaş’ta da 70 bin adetlik bir üretimimiz söz konusu. 2011 yılında Türkiye’de sattığımız her iki Peugeot markalı ticari araçtan birini Türkiye’de ürettik. Biz Türkiye’de satılan Peugeot markaları ticari araçların burada üretildiğini vurgulamak konusunda sıkıntı çekiyoruz. PSA bünyesinde bunu nasıl vurgulayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
Üretimini kaçırdık tanıtımı geliyor
PEUGEOT’nun Türkiye yerine İspanya’da üretimine karar verdiği ‘B Sedan’ kodlu yepyeni modeli yıl sonunda piyasaya sunulacak. Türkiye otomobilin piyasaya çıkacağı ilk ülke olurken, Peugeot Türkiye dünya tanıtımının da burada yapılması için merkez nezdinde girişimlerini sürdürüyor. Marc Bergeretti, bu model sayesinde 208 ile B segmentinde sahip oldukları tarihi pazar payına tekrar ulaşmayı hedeflediklerini kaydeti. Bergeretti, “B Sedan’ın tanıtımı da Türkiye’de yapmayı planlıyoruz. Bu konuda merkeze hemen hemen her hafta bir mesaj gönderiyoruz” dedi.
hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)