E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBizde olsa içerdeydiler---

Bizde olsa içerdeydiler

Bizde olsa içerdeydiler
03 Mart 2012 - 00:42 borsagundem.com

Sarkozy yumurtalı saldırıya uğradı ve bir kafede oturup göstericilerin dağılmasını bekledi.

Bizde ise benzer bir eylemde göstericiler yaka paça gözaltına alınıp haklarında ağır hapis istemi ile dava açılıyor.
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’e yapılan yumurtalı saldırı, Türkiye’deki benzer eylemler arasındaki farkı da ortaya koydu. Sarkozy, yumurtalı saldırıya uğrayınca, göstericiler dağılana kadar bir kafede oturdu.
Türkiye’de ise benzer eylemlerde göstericiler yaka paça gözaltına alınıp haklarında ağır hapis istemi ile dava açılıyor. Sadece yumurta attığı için değil çantasında yumurta bulunduğu için gözaltına alınıp yargılananlar da var.
HER YUMURTAYA 44 AY
Cumhurbaşkanı Gül’ün 14 Aralık 2011 günü İstanbul Üniversitesini ziyareti sırasında çantasında 3 yumurta bulunan ve gözaltına alınan öğrenci Yiğit Ergün hakkında 11 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Ergün’ün çantasındaki her yumurta için 44 ay hapis cezası isteniyor. Öğrenci ‘’Polise mukavemet ve hakaret’’ iddiasıyla yargılanıyor.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da 8 Aralık 2010 tarihinde Ankara SBF’de yumurtalı saldırıya uğradı. Öğrenciler ‘’Kolektif Yumurta Şenliğine Hoş Geldiniz" pankartı açıp Kuzu’yu yumurta yağmuruna tutu. 10 öğrenci hakkında 2-4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
BERAAT ETTİLER
Devlet Bakanı Egemen Bağış da hem Ankara hem de İzmir’de yumurtalı saldırıya uğradı. Bağış’a yumurta atan öğrenciler de2 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılanıyor.
Mersin Üniversitesi'nde BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’e yumurta atan ve yargılanan öğrenciler ise ‘’Eylemin suç teşkil etmediği’’ gerekçesiyle beraat ettiler. Ancak bu öğrenciler üniversite yönetimince, bir yarı yıl okuldan uzaklaştırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)