E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar"Bizden yardım beklemeyi bırakın"---

"Bizden yardım beklemeyi bırakın"

Bizden yardım beklemeyi bırakın
08 Ocak 2011 - 14:11 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Ben Bernanke, eyaletler ve yerel yönetimlerin, kendilerinden yardım beklememesini söyledi

WSJ
ABD Senatosu Bütçe Komisyonu’na konuşan Bernanke, Fed’in büyük borç yükü altındaki eyaletler ve yerel yönetimlere, para desteği sağlamayacağını, bankanın yardım için sınırlı yasal otoritesi olduğunu ve bu yetkiden çok fazla kullanmayacaklarını söyledi.
Bernanke, “Eyalet ve yerel yönetimlere mali yardım yapma gibi bir niyetimiz ve planımız yok. Eyaletler, Fed’den kredi almayı beklemesin” diye konuştu.
ABD’de hacmi 2.9 trilyon doları bulan yerel yönetim tahvili piyasası, son günlerde ekonomik sıkıntı içindeki bazı şehirlerin ve eyaletlerin borçlarını ödeyemeyecekleri korkusuyla, sarsıldı.
Yerel yönetimlerin piyasadan borçlanma maliyetleri oldukça yüksek seviyelere çıktı.
Bazı analistler, Fed’in bu piyasaya yerel yönetimlerin tahvillerini alarak ya da piyasadan borçlanma sorunu yaşayan eyaletlere kredi sağlayarak girebileceğine yönelik açıklamalar yaptı.
Fed’in yalnızca vadesi altı ay ya da daha az olan yerel yönetim tahvili satın alma hakkı var. Bu da toplam piyasanın yüzde 2’sinden daha az bir orana denk geliyor.
Diğer yandan Bernanke, yerel yönetimlerin tahvillerinde büyük bir kriz yaşanma ihtimalini göz ardı etti ve bu piyasada işlerin yolunda gittiğini, sağlık işlem hacimlerine ulaşıldığını ve yatırımcı talebinin yoğun olduğunu söyledi.
Bernanke aynı zamanda, yerel yönetimlerin tahvillerinde bir sorun yaşandığı zaman, soruna kendisinin değil, ABD Kongresi’nin müdahale etmesi gerektiğini söyledi.
Fed Başkanı, “Bu siyasi bir konu, ekonomik değil” dedi.
*Bu yazı WSJ’de “Bernanke Rejects Bailouts” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.
hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)