E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBizim Toptan büyümesini sürdürüyor---

Bizim Toptan büyümesini sürdürüyor

Bizim Toptan büyümesini sürdürüyor
02 Ağustos 2013 - 14:53 borsagundem.com

Bizim Toptan, 2013’ün ilk yarısında yüzde 18 büyüyerek cirosunu 1.1 milyar liraya, mağaza sayısını 144’e çıkardı

Türkiye genelinde 144 mağazaya ulaşan Bizim Toptan çift haneli büyümesini sürdürdü. 2013’ün ilk yarısında % 18’lik bir büyüme performansı gösteren şirketin ana kategori satışlarındaki büyümesi ise % 23 oldu.. Böylece, 2012 yılının ilk yarısında 900 milyon lira ciro elde eden Bizim Toptan’ın bu yılın ilk altı ayındaki cirosu 1 milyar lirayı aştı. Şirketin ilk 6 aylık brüt karı % 23 artışla 98.3 milyon liraya, net dönem karı ise%  30 artarak 15.6 milyon liraya ulaştı.
Bizim Toptan Genel Müdürü Recep Özalp, Türk ve Dünya ekonomisinde yaşanan göreceli yavaşlamaya rağmen yılın ilk yarısında, özellikle ana kategori satışlarındaki artışın dikkate değer olduğuna işaret etti. Özalp, “Yılın ilk yarısında, hızlı tüketim ürünleri toptan satış sektörünün büyümesinden çok daha güçlü bir büyüme göstererek pazardaki stratejik konumumuzu güçlendirdik” dedi. 
Yılın ilk yarısında, geçen yıl uygulamaya alınan kanal bazlı müşteri yönetimi stratejisine paralel olarak HORECA (Hotel, Restaurant, Catering) ve kurumsal müşteri alanlarında yoğunlaştıklarını ifade eden Özalp, mevcut bazı mağazaları HORECA formatına çevirerek, meyve, sebze ve et satışlarına başladıklarını, bu ürünlerin de hem müşteri sayısını artırdığını hem de diğer ürünlerin satışlarına olumlu katkı sağladığını belirtti. Bu alanda yaşanan başarılı performansın, HORECA stratejisinin doğruluğunu ispatladığına dikkat çeken Özalp, şöyle devam etti:
 “Piyasadaki mütevazı talep koşullarına rağmen, işimizi iyi yöneterek sektörün üzerinde güçlü bir büyüme elde ettik, işletme sermayemizi iyi yöneterek finansman giderlerimizde iyileşme sağladık. Net dönem karındaki artışımız % 30’a yakın olarak çok yüksek bir oranda gerçekleşti. Son 9 ayda 16 mağaza açılışı yaptık. Mağaza açılışlarımızdaki bu hızlanmaya rağmen FAVÖK marjımızı dengede tutmayı başardık. Yılın ikinci yarısında faaliyet kaldıracından daha fazla istifade etmeye başlayacağımızı söyleyebiliriz. Bunun sonucunda da satışlarımızda planladığımız büyümenin yanı sıra özellikle net karda elde ettiğimiz ivmeyi muhafaza edeceğiz. Sonuç olarak Bizim Toptan olarak yılın geri kalanında da tüm paydaşlarımızla beraber müşterilerimizin stratejik ortağı olmaya devam edeceğiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)