E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken'in ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadı---

Blinken'in ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadı

Blinken'in ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadı
21 Ağustos 2024 - 07:43 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşması sağlayamadan Orta Doğu'dan ayrıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaları durduracak bir anlaşma sağlayamadan Orta Doğu'dan ayrılırken, ABD'li yetkililerin bir anlaşmanın yakın olduğu yönündeki ısrarlarına rağmen iki tarafın nasıl keskin bir şekilde bölündüğünün altını çizdi.

Mısırlı ve Katarlı yetkililerle görüşerek geçirdiği bir günün ardından Blinken, İsrail'in, ABD'li üst düzey diplomatın "köprü kurucu" olarak adlandırdığı ve iki tarafın Mayıs ayında Başkan Joe Biden tarafından sunulan ateşkesin ayrıntılarını belirlemesi için alan yaratacak bir anlaşmayı kabul ettiğini yineledi.

Blinken, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zaman çok önemli. İsrail şimdi bu öneriyi kabul etti - bunu dün doğrudan Başbakan Netanyahu'dan duydum - ve Hamas'ın da aynısını yapacağını umuyor ve bekliyoruz" dedi.

Blinken ve diğer arabulucuların aşamadığı engel, Hamas'ın herhangi bir ateşkesin savaşı kalıcı olarak sona erdirmesini istemesi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ise ülkesinin grubun askeri ve yönetim kabiliyetlerini yok etme amacına ulaşmak için çatışmayı yeniden başlatabilmeyi istemesi.

NYT: Biden, nükleer çatışma için hazırlık talimatı verdiNYT: Biden, nükleer çatışma için hazırlık talimatı verdi

 

Blinken: İsrail'in Gazze'de uzun süreli işgaline karşıyızBlinken: İsrail'in Gazze'de uzun süreli işgaline karşıyız

 

Hollanda'dan Gazze'de Hollanda'dan Gazze'de "derhal ateşkes" çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL21 Ağustos 2024 10:57

    Neyin ateşkesi 45 milyon insalırı diri diri katledin sonra anlaşma çıkmadı.Aslında buradaki katlimları yaptıran abd ingiltere fransa ve almanya tetikcileri ise israil ama bunun intikamını yüce ALLAH sizlerden köklerinizi kazarak yapacaktır hem de acılar çektire çektire...