E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM'den dünyaya kritik çağrı---

BM'den dünyaya kritik çağrı

BM'den dünyaya kritik çağrı
31 Temmuz 2024 - 19:53 borsagundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, tüm Orta Doğu'yu savaşa sokacak faaliyetlerden kaçınma çağrısında bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres, Beyrut ve Tahran saldırılarının ardından taraflar ile uluslararası topluma tüm Orta Doğu'yu savaşa sokacak faaliyetlerden kaçınma çağrısında bulundu.

BM Sözcülük Ofisi, Guterres adına konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Guterres, Beyrut ve Tahran'daki saldırıların çok tehlikeli bir şekilde gerginlik artışına yol açtığına dikkati çekerken, gidişatın Gazze'de ateşkes, esirlerin serbest bırakılması, Mavi Hat'ta sakinleşme ve insani yardım artışı çabalarını baltaladığına işaret etti.

Sürekli olarak itidal çağrısında bulunduğunu anımsatan Guterres, bu aşırı hassas dönemde itidal çağrısının yetersiz olduğunu kaydetti.

Guterres, taraflar ve uluslararası topluma tüm Orta Doğu'yu savaşa sokacak faaliyetlerden kaçınma çağrısında bulundu.

Bunun siviller üzerinde korkunç bir etkisinin olacağı konusunda uyaran Guterres, diplomatik yollarla bölgesel gerginliğin azaltılması gerektiğini vurguladı.

Haniye sukastinin ardından BMGK'dan acil toplantı kararıHaniye sukastinin ardından BMGK'dan acil toplantı kararı

 

BM: Gazze'de insanlar çöplüklerin arasında uyuyorBM: Gazze'de insanlar çöplüklerin arasında uyuyor

 

BMGK üyeleri, Gazze'de UNRWA'ya yönelik saldırılara karşı uyardıBMGK üyeleri, Gazze'de UNRWA'ya yönelik saldırılara karşı uyardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)