E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBMW’den Mercedes CLS’ye rakİp---

BMW’den Mercedes CLS’ye rakİp

BMW’den Mercedes CLS’ye rakİp
12 Aralık 2011 - 02:46 borsagundem.com

Alman lüks otomobil üreticisi BMW, 6-Serisi Gran Coupe modelini gün yüzüne çıkarttı.

Alman lüks otomobil üreticisi BMW, 6-Serisi Gran Coupe modelini gün yüzüne çıkarttı.
Mercedes’in başarılı CLS modeline rakip olarak geliştirilen araç, coupe görünümlü bir sedan olarak dikkat çekiyor.
BMW 6 Serisi’nden 111 mm daha uzun olan 6-Serisi Gran Coupa, temelini aldığı modelin tüm tasarım unsurlarını üzerinde barındırıyor. Bununla birlikte aracın iç mekanı daha lüks ve elbette 6 Serisi’ne göre iki kapı fazlalığı var. 4+1 kişilik oturma kapasitesine sahip otomobil, 460 lt bagaj hacmi sunarken, koltuklarda özel deri döşeme bulunuyor. Çift bölgeli otomatik klima, Bang & Olufsen müzik sistemi gibi ekstralar da bu araçta mevcut olacak. Aracın motor seçenekleri arasında 3.0 lt (315 HP) ve 4.4 lt çift turbolu V8 (443 HP) benzinlinin yanı sıra 3.0 lt dizel motor seçenekleri bulunacak. Motor seçeneklerine göre 8 ileri otomatik şanzıman da seçenekler arasında olacak.
Aracın Türkiye’ye ne zaman geleceği ise, şimdilik bilinmiyor. Ama çok uzun bir zaman beklenmeyeceği de kesin.
Crossover sınıfına ısınan VW Tiguan’ın küçüğünü yapacak
Avrupa’da Touareg ve Tiguan ile SUV ve crossover sınıflarında başarılı sonuçlar alan Volkswagen, üçüncü bir model için kollarını sıvadı. VW’nin yeni modelinin Tiguan’dan küçük olacağı ve başka modellere de öncülük edeceği belirtiliyor.
Crossover sınıfının gelişmiş ve gelişmekte olan tüm pazarlarda parlayan yıldız haline geldiğinin farkında olan Volkswagen, Touareg ve Tiguan ile yakaladığı başarıyı üçüncü bir modelle taçlandırmak üzere çalışmalara başladı. Tiguan’ın alt sınıfında yer alması kararlaştırılan yeni modelin, tek olmayacağını da belirten VW yetkilileri, bunun dışında farklı alternatifler üzerinde de çalışacak. Son olarak Tokyo Motor Show’da sergilenen Cross Coupe konseptinin gelecek nesil Tiguan olmadığını, sadece tasarım unsurları açısından ilham verebileceğini kaydeden VW yetkilileri, bununla birlikte Cross Coupe’nin de gelecekte üretim bantlarına taşınabileceğini söylüyorlar. Nitekim VW’nin amacı, değişik tasarımlar ve sınıflarda, farklı crossover ve SUV alternatifleri yaratarak, daha fazla tüketiciye VW markasına çekmek.
Cross Coupe konsepti, 1.4 lt 147 HP’lik TSI benzinli motorun yanında bir de elektrik motoruna sahip hibrid bir araç. Aracın toplam gücüyse 261 HP’yi buluyor.
milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)