E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBNP, FORTİS TÜRKİYE'Yİ SATACAK MI?---

BNP, FORTİS TÜRKİYE'Yİ SATACAK MI?

BNP, FORTİS TÜRKİYE'Yİ SATACAK MI?
14 Mayıs 2009 - 14:05 borsagundem.com

Satış işlemlerinin tamamlanmasıyla BNP Paribas Fortis Türkiye’nin hakim ortağı konumuna geldi. Peki bundan sonra ne olacak?

Fortis Bank A.Ş. (FORTS.IS, AL) İMKB’ye yaptığı açıklamada Fortis Bank Belçika hisselerinin % 75'ini BNP Paribas'ya devri konusunun 28 ve 29 Nisan 2009 tarihlerinde sırasıyla Belçika ve Hollanda'da yapılan Fortis Holding hissedarlar Genel Kurul toplantılarında onaylanmasının ardından hisse devir işlemlerinin 13.05.2009 tarihi itibari ile tamamlandığını belirtmiştir. Fortis Bank Belçika, %94,11 hisse ile Fortis Bank Türkiye'nin ana sermayedarı olup, Belçika devleti, Fortis Bank Belçika'nın %25 hissesinin sahibi olmaya devam edecektir. Ayrıca, Fortis Bank A.Ş. için Sermaye Piyasası Kurulu tebliğleri hükümlerince Sermaye Piyasası Kurulu’na çağrı muafiyeti başvurusu yapılacağı belirtilmiştir. Yorum: Yapılan açıklama beklentilerimiz dahilindedir. Satış işlemlerinin tamamlanmasıyla BNP Paribas Fortis Türkiye’nin hakim ortağı konumuna gelecektir. BNP Paribas aynı zamanda Türkiye’de TEB (TEBNK.IS, AL) ile bankacılık faaliyetlerini sürdürmektedir. BNP Paribas’nın Fortis Türkiye ile ilgili henüz açıklanmış resmi bir kararı bulunmamasına rağmen Fortis’in 2009 yılı içerisinde birleşme ve satın alma ihtimali bulunduğu düşüncesindeyiz. Bu kapsamda BNP Paribas’nın Fortis’i TEB ile birleştirme yoluna gitmesi ya da Fortis’i satışa çıkarması alternatiflerinden birini tercih edeceğini düşünüyoruz. Her iki alternatifte de Fortis’in 2009T F/DD çarpanı olan 0.7x’in çok üzerinde bir çarpanla değerlenmesini bekliyoruz. Fortis için 2009 sonu hedef değerimiz olan 1.1mlr ABD$, TL bazında %37 artış potansiyeline işaret etmektedir. 2009 tahminlerimize göre Fortis önemli ölçüde iskontolu işlem görmektedir. 2009T F/DD çarpanı 0.7x olan banka, araştırma kapsamımızdaki en ucuz bankadır. Garanti Yatırım Araştırma

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)