E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBofA 3 Türk şirketini tercih etti---

BofA 3 Türk şirketini tercih etti

BofA 3 Türk şirketini tercih etti
14 Ekim 2011 - 07:49 borsagundem.com

BofA Merrill Lynch, üçüncü çeyrek bilançoları öncesine Türk şirketlerini değerlendirdi

BofA Merrill Lynch, üçüncü çeyrek bilançoları öncesine Türk şirketlerini şöyle değerlendirdi:
3Ç bilançoları için son günler Kasım ortası. Türk şirketlerinin karında çeyreksel bazda yüzde 8, yıllık yüzde 18 daralma bekliyoruz.
Altyapı sektörünün döviz zararları sebebiyle yıllık yüzde 58 daralma ile en fazla kar düşüşünü yaşamasını bekliyoruz. Sanayi şirketlerinin karında yıllık yüzde 33, tüketici ürünlerinde yüzde 20 düşüş bekliyoruz. Banka karlarında daralma yılın ilk yarısında realize olduğundan 3Ç daha iyi olacaktır(yüzde 1 daralma). Finans dışı şirketlerde gelirlerin yıllık yüzde 31 artmasını, FVAÖK´ın yüzde 22 büyümesini bekliyoruz.
FVAÖK bazında Akenerji, Tekfen ve Tüpraş en iyi performansı gösterecek. Nakit dışı döviz kayıpları yüzünde THY ve Migros´un zarar etmesini bekliyoruz.
3Ç sonuçları öncesinde en çok tercih ettiklerimiz Halkbank, TAV ve Bizim.
Halkbank´ın karlılığı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yolcu sayısının artmasıyla TAV´ın güçlü sonuçlar açıklayabilecek olması tercih sebeplerimizden. Ayrıca satışlardaki iyileşme ve gıda enflasyonu Bizim´in finansal performansını destekleyecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)