E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBOFA'dan piyasalara uyarı---

BOFA'dan piyasalara uyarı

BOFA'dan piyasalara uyarı
25 Ekim 2017 - 10:48 borsagundem.com

Bank Of America'nın hisse senedi piyasları analisti Nikolay Angeloff piyasalar bir şok yaşanmasının mümkün olmadığına inanırmışçasına hareket ettiğini söyledi.

Hisse senedi piyasaları bu yıl rekor seviyelere tırmanırken Bank of America Merrill Lynch yatırımcıların mali piyasaların önemli bir kavramını görmezden geldiğini dile getirdi.

Bank of America Merrill Lynch'in hisse senedi piyasaları analisti Nikolay Angelof bu kavramın risklerin varlığı olduğunu belirterek, "Piyasa halen sanki şoklar asla yaşanmayacakmış gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

Angeloff CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada "Bu an itibarıyla 334 gündür önde gelen üç endekste de yüzde 5 ya da daha üzerinde bir düzeltmenin yaşanmadığı bir süreç içindeyiz. Böyle uzun bri süreç 1928 yılından bu yana ilk kez yaşanıyor. Eğer bu şekilde devam ederse Ekim ayı bu zamana kadar ki tüm ekim ayları içinde iniş çıkışların en az olduğu ekim ayını yaşamış olacağız. Ekim ayı ayrıca bu zamana kadar en düşük volatilitenin yaşandığı üçüncü ay olacak." ifadelerini kullandı.

Dow Jones Sanayi Endeksi, S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksi yıllık olarak yüzde 14 oranında yükselmiş durumda. Fakat piyasa 2017 yılında piyasa volatilite yaşamadan istikrarlı bir şekilde yükseldi. CBOE Volatilite endeksi kısa adı ile VIX tarhyi düşük seviyelerinde seyretti.

Angeloff "Piyasalar bir şok riskini çok küçük bir potansiyeel olarak fiyatlıyor ve jeopolitik riskler ve küresel olarak diğer riskleri görmezden geliyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Bu ayın başlarında Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler elçisi Kore yarımadasındaki durumun artık nükleer savaşın başlaması açısından parmağını hareket ettir ve başlasın durumuna geldiğini dile getirmişti.

Aynı anda, Avrupa'da İspanyol Başbakanı Mariano Rajoy Cumartesi günü yaptığı açıklamada Katalonya Parlamentosu'nun bazı yetkilerini elinde alacağını dile getirdi ve ülke bu açıklama ile jeopolitik krize yaklaştı.

Chantico Global'in CEO'su Gina Sanchez, ABD hisse senetlerinde Cumhuriyetçilerin vergi reformu konusunda başarı sağlayacağı beklentisi ile yaşanan yükselişi bir yanan bırakarak "Bu boğa piyasasının ne zaman sona ereceğini size ben söyleyemem ancak evet her şey bunun sona ereceğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Angeloff ise s&p 500 e karşı hedge araçlarını satın almanın son 15 yılın en cazip seviyelerine geldiğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)