E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBofA'YA 47 MİLYAR DOLARLIK FATURA---

BofA'YA 47 MİLYAR DOLARLIK FATURA

BofA'YA 47 MİLYAR DOLARLIK FATURA
20 Ekim 2010 - 09:37 borsagundem.com

Aralarında Pimco, Blackrock ve New York Fed'in de yer aldığı 8 şirket, Bank of America'dan 47 milyar dolarlık mortgage tahvilini geri almasını istiyor.

New York Fed, Bank of America'dan, 2008 yılında devraldığı Countrywide Financial tarafından satılmış olan aralarında mortgage menkul kıymetlerinin de yer aldığı kredileri geri almasını talep eden 8 büyük kurumsal yatırım şirketini oluşturduğu konsorsiyumda yer aldı. Bloomberg News'un haberine göre New York Fed, Pimco ve BlackRock'ın da aralarında yer aldığı yatırım şirketlerinin Bank of America'yı 47 milyar dolar tutarında mortgage tahvilini geri almaya zorlama çabalarına katıldı. Konsorsiyumun avukatı Kathy Patrick yaptığı açıklamada, oluşturulan konsorsiyumun Bank of America'nın 47 milyar dolar tutarındaki menkul kıymetlerinde yüzde 25'den fazla oy hakkını elinde tuttuğunu vurguladı. Patrick, bu menkul kıymetlerin yanlış yapılandırıldığını ve amaçlarının bu mortgage menkul kıymetlerini ellerinde tutan yatırımcıların sözleşmeden doğan haklarının yerine getirilmesini sağlamak olduğunu belirterek, Bank of America'ya gerekli uyarının yapıldığını ve sorunun çözülmesi için 60 gün süre verildiğini ifade etti. Patrick, "Saat çalışmaya başladı. Eğer bu menkul kıymektlerin kötü performansı sorunu düzeltilmezse, müşterilerimizi haklarını mahkemede arayacaklar" diye konuştu. Bank of America ise bu mortgage menkul kıymetlerin zayıf performansından sorumlusu olmadıklarını, sorumlunun kötü ekonomi olduğunu savundu. Bu tahvilleri ihraç eden taraf olarak yükümlülüklerini yerine getirmediklerine inanmadıklarını belirten BofA, her alanda kendilerini savunacaklarını vurguladı. Avukatları Kathy Patrick'e göre, Countrywide'ın yetersiz kayıtlar da dahil hizmet sorunları yatırımcılar için geri ödeme kapısını açabilir. Bankaların, değerlere dair yanlış beyanlarla verdiği konut motrgagelarını geri almalarını isteyenler arasında yatırımcılar da var. Konutları değerinden fazla gösteren hatalı ekspertizler sorun olabilir. Konu, 50 savcının konutların uygunsuz biçimde haczedildiğine dair yürüttükleri soruşturmadan ayrı. Patrick'e göre, Countrywide hizmet sağlayıcısı olarak da sözleşme gereği yükümlülüklerini getirmedi çünkü kredilerin yeniden alımı talep etmedi ve icralar çok uzun sürüyor. Gecikmeler eksik belgeler, süreç hataları ve kredi modifikasyonları için borçluları değerlendirme konusunda yetersiz elemanların çalıştırmasına kaynaklanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)