E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasaları yaşlılıktan ölmez---

Boğa piyasaları yaşlılıktan ölmez

Boğa piyasaları yaşlılıktan ölmez
04 Ekim 2024 - 13:00 borsagundem.com

Uzmanlar, ABD borsalarında boğa piyasasının devam etmesi için 3 şartın olgunlaşmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Araştırma şirketi Ned Davis Research (NDR), yükseliş eğilimi lehine üç katalizörün ABD borsalarındaki boğa rallisini canlı tutabileceğini ve gelecek yıl hisse senetlerini yüzde 13 yanında artırabileceğini söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Ned Davis Research'e göre, hisse senetlerindeki son boğa piyasasının önünde hala uzun bir yol olabilir.

Sert iniş ve dış şok olmadığı sürece…

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, araştırma şirketindeki stratejistler, iki yıllık boğa koşusunun potansiyel olarak 12 ay daha sürebileceğini söylüyor. NDR, paylaştığı notta, üç olumlu katalizör piyasayı desteklemeye devam ettiği sürece hisse senetlerinin daha yükseğe çıkmaması için hiçbir neden olmadığını öne sürüyor.

Şirket, 1949'dan bu yana en az iki yıl süren 13 boğa piyasasından, ekonomi bir gerilemeye girmediği veya Avrupa'daki egemen borç krizi veya 2011'deki ABD kredi notunun düşürülmesi gibi bir ‘Siyah kuğu’ olayıyla karşılaşmadığı sürece hisse senetlerinin üçüncü yılda da yükselmeye devam ettiğini söylüyor. Bir seferinde ise, boğa piyasası Fed'in faiz indirimi kararını geri çekmesinin ardından sona eriyor ve yatırımcıları korkutuyor.

Stratejistler, “Boğa piyasaları yaşlılıktan ölmez. Tablo, Fed'in bir politika hatası, sert bir iniş veya dış şok olmadığı sürece en az dirençli yolun boğa piyasasının devamı olduğu görüşümüzü vurguluyor” diye yazıyor.

3 katalizör

Ned Davis Research, 1949'dan bu yana en az üç yıl süren tüm boğa piyasaları arasında hisse senetlerinin üçüncü yıllarında ortalama yüzde 13,1 değer kazandığının altını çiziyor.

S&P 500, endeksin Ekim 2022'de boğa piyasası bölgesine girmesinden bu yana yüzde 60 oranında yükseldi. Şirket, bu kazanımların büyük ölçüde üç olumlu katalizör sayesinde olduğunu ve olumlu faktörler devrede olduğu sürece hisse senetlerinin iyi performans göstermeye devam edebileceğini söylüyor ve söz konusu faktörleri şu şekilde sıralıyor…

Dezenflasyon: Şirket, enflasyonun soğumasının mevcut boğa piyasasını ‘tanımladığını’ yazıyor. Yılın ilk yarısında enflasyonu düşürmedeki ilerleme durmuş gibi görünse de fiyatlar Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine yakın bir eğilim göstermeye devam etti ve Ağustos ayında yüzde 2,5 seviyesine geriledi.

Resesyondan kaçınmak: ABD ekonomisinin, hisse senetlerinin iyi performans göstermeye devam etmesi için yumuşak bir inişe ihtiyacı var. Ancak stratejistler, resesyon risklerinin ‘kısa vadede düşük’ göründüğünü ve GSYİH'nin son çeyrekte sağlam kalarak yüzde 3'e ulaştığını belirtiyor.

Güçlü kazançlar: Piyasaların yükseliş trendini sürdürmesi için kurumsal kazanç büyümesinin sağlam olması gerekiyor. FactSet'e göre, S&P 500 şirketleri arasındaki kazanç büyümesinin üçüncü çeyrekte yaklaşık yüzde 4,6 olduğu tahmin ediliyor. Şirket, paylaştığı notta, bunun doğru olduğu kanıtlanırsa, bunun üst üste beşinci çeyrek kazanç büyümesi olacağını ifade ediyor.

Stratejistler, “ABD hisse senetlerine yönelik, tahviller ile nakite kıyasla, mutlak bazda yükseliş beklentimizi sürdürüyoruz” diye ekliyor.

Wall Street boğaları için kritik günWall Street boğaları için kritik gün

 

Boğa piyasası artık yapay zekadan ibaret değilBoğa piyasası artık yapay zekadan ibaret değil

 

Borsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyorBorsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyor

 

Her şeyin yükseldiği boğa piyasası başladıHer şeyin yükseldiği boğa piyasası başladı

 

Wall Street boğaları çeyrek asırlık rekora gidiyorWall Street boğaları çeyrek asırlık rekora gidiyor

 

Wall Street’in boğaları en kötüsüne hazırlanıyorWall Street’in boğaları en kötüsüne hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)