E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Boğa piyasası 10 yıl daha sürebilir"---

"Boğa piyasası 10 yıl daha sürebilir"

Boğa piyasası 10 yıl daha sürebilir
13 Kasım 2017 - 23:54 borsagundem.com

Federated Investors'ün porföy yöneticisi Steve Chiavarone yeni nesil sayesinde piyasalarda boğa eğiliminin önümüzdeki 10 yıl boyunca daha devam etmesini beklediğini öne sürdü.

BORSAGUNDEM.COM 

Federated Investors'ün porföy yöneticisi Steve Chiavarone yeni nesil sayesinde piyasalarda boğa eğiliminin önümüzdeki 10 yıl boyunca daha devam etmesini beklediğini öne sürdü.

Federated Investors'ün porföy yöneticisi Steve Chiavarone CNBC'de konuk olduğu bir programda, yeni nesilin her zaman daha yaşlı nesiller tarafından sevilmediğini ancak bundan 10 yıl sonra boğa piyasaları halen sürüyorken, daha yaşlı nesilin genç nesile teşekkür etmek için kadeh kaldıracağını öne sürdü.

Demografik yapının bir getirisi olarak boğa piyasasının en azından bir 10 yıl daha devam edeceğini öngören Chiavarone, "Yeni nesil, artık çalışma gücüne katılıyor, ancak ücretleri, bütün kariyerleri boyunca baskı altında kalıyor. Borçlarını azaltmaya, yaşamlarını fonlamaya, emeklilik ödemelerini yapmaya yetecek kadar para kazanamıyorlar. O yüzden de hisse senetlerine ihtiyaçları var. Ayrıca benim hesaplarıma göre boğa piyasaları 15 ila 20 yıl arasında sürüyor. Şimdiki boğa piyasası ise benim gördüğüm kadarı ile henüz 5 yılı bulmadı. Bence bu aşamada risk olan şey piyasada olmamaktır." ifadelerini kullandı.

Chiavarone'nin portföylerini yönettiği Federated Global Allocation Fund'un S&P endeksi için önümüzdeki yıl hedefi 2750 ve 2019 hedefi 3000 puan seviyesinde bulunuyor.

Bununla birlikte Chivarone, bu yolda tümsekler olmayacağını söylememenin mümkün olmadığını belirterek, 2020 ve 2021'de bir resesyon potansiyeli olduğu ihtimalini dışlamadığını ancak bu ihtimalin de bir süre sonra bir alım fırsatına dönüşeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)