E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası 2020’ye yükleniyor---

Boğa piyasası 2020’ye yükleniyor

Boğa piyasası 2020’ye yükleniyor
02 Ocak 2020 - 10:32 borsagundem.com

Dünyadaki hisse senetleri bakımından çok iyi bir yıl geride bırakıldı. Uzmanlar 2019’da başlayan boğa piyasasının devam edeceği görüşünde

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyadaki hisse senetleri bakımından çok iyi bir yıl geride bırakıldı. 2019’da başlayan boğa piyasasının ABD-Çin ticaret savaşından kaynaklanan tehditlerden ve büyümedeki yavaşlamadan etkilenmesini bekleyenlere meydan okudu.

Sadece 12 ay önce, ruh hali çok daha sönüktü. Küresel ekonomi zayıflıyordu, hisse senetleri, tahviller ve emtialar birlikte düşüyordu ve yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED)'in faiz oranlarındaki artışların ekonomik yavaşlamayı uzun süreli bir gerilemeye dönüştüreceğinden endişe ediyordu.

2019’un sonuna gelindiğinde ise ABD'den Brezilya'ya ve Almanya'ya kadar hisse senedi endeksleri %20'den fazla arttı. Daha önce bu tarz yükselişler şüphe ile karşılansa da, birçok uzman 2020’de rallinin devam edeceğini düşünüyor.

Birçok yatırım bankası, merkez bankalarının para politikaları, dayanıklı bir ABD ekonomisi ve Washington-Pekin ticaret görüşmelerinde bir atılım nedeniyle, mütevazı olsa da, gelecek yıl için sağlam kazanımlar öngörüyor.

Yatırım Bankaları yükselme öngörüyor

ABD yatırım bankalarından Goldman Sachs ve BMO Capital Markets S&P 500 endeksinin 2020 yılında %5,2 yükselerek 3400 seviyesinde kapanacağını tahmin etti. Diğer yatırım bankaları Citigroup ve Bank of America’nın yılsonu S&P 500 endeksi hedeflerini 3300 olarak belirlediler.

The Wall Street Journel’a göre uzmanlar, ticaret savaşlarının zayıflaması ve düşük faiz oranları ile birlikte yeni yılda hisse senedi kazançları devam edecek.

2020 nasıl geçecek

2020’de yatırımcıları bekleyen tehlikeler devam etmekte. ABD ve Çin henüz bir ticaret anlaşması yapmadı, İngiltere Ocak ayı sonunda Avrupa Birliği'nden ayrılacak ve Kasım ayında ABD başkanlık seçimleri yapılacak. Ancak, yatırımcıların bu tehditlerin her biri hakkında sahip olduklarını söyledikleri kaygı düzeyi, bir yıl öncesine göre çok daha bastırılmış görünüyor

ABD Başkanı Trump yaptığı açıklamada, Ocak ayı ortasında Çin ile Beyaz Saray'da birinci aşama ticaret anlaşması imzalayacağını ve daha sonra “ticaret anlaşmasının ikinci aşamasının” müzakereleri için Pekin'e gideceğini söyledi.  Böyle bir anlaşma hakkında ayrıntılar yetersiz kalsa da, birçok yatırımcı, ticaret gerilimlerinin genel olarak gerilemesini olumlu yönde etkileyeceğini ve ve hisse senetlerinin sıçramasına yardımcı olacağı görüşünde.

Bunlara ek olarak Wall Street Journel’a göre ABD’de resesyon korkusu azaldı ve ABD için %1,8 büyüme öngördüklerini belirtti.

Andy Sieg: Borsalar yüzde 20 yükselebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)