E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasası ekim ayına kadar devam edecek---

Boğa piyasası ekim ayına kadar devam edecek

Boğa piyasası ekim ayına kadar devam edecek
07 Eylül 2021 - 17:47 borsagundem.com

7 yıl boyunca ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan’ın hisse senetlerini yöneten Tom Lee genel düşüncenin aksine %10’luk geri çekilmenin eylülde değil ekim ayında gerçekleşeceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Boğa piyasası yatırımcısı Tom Lee borsaların Eylül ayında karlı bir dönem geçireceğini öngördü. Yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat Global Advisors’ın Kurucu Ortağı ve Araştırma Başkanı Tom Lee CNBC’deki röportajında S&P 500 Endeksi’nin bu ay 100 puanın üzerindeki bir yükselişe hazırlandığını söyledi. Ancak Lee bu pozitif momentumun bir son kullanma tarihi olduğu konusunda uyardı.

Lee röportajında, “Eylül ayında gerçekten güçlü bir ralli görebiliriz. 2021’in büyük çoğunluğunda %10’luk bir geri çekilme için imkan olduğunu düşünmüyorduk. Potansiyel bir yüzde 10’luk bir geri çekilmenin başlayabileceğini düşündüğümüz tarih Ekim ayı” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı endekslerde düşüş ihtimalinin mali ve para politikasına bağlı risklerin yanı sıra pandemi ve grip sezonunu çevreleyen belirsizlikten kaynaklandığını söyledi.

Tom Lee açıklamasında, ABD Merkez Bankası’nın (FED) varlık alımlarını sınırlamaya giderek daha fazla yaklaşıldığına dikkat çekerek, “Bu durum borç tavanı söyleminin gerçek anlamda geri gelmesine ve borçların tavan yapmasına ilişkin endişelerin oluşmasıyla da tahvil piyasasının panik yapabilme ihtimaline yol açacak” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD tahvil piyasasında görülen karışıklıklar genellikle Wall Street hisselerine olumsuz yansıyor. Ancak Lee söz konusu dönemde alıma geçmeyi değerlendirdiğini belirtti.

Lee, Kovid-19’un delta varyantına ilişkin endişeler ve bunun ekonomik etkileri nedeniyle belirsizliğin devam edeceğini ve FED’in daha uzun bir süre piyasalarla barışçıl politikalarını devam ettireceğini öngörüyor. Bu durum borsa uzmanına göre endekslerin yeni rekorlar kaydetmesi için ideal bir ortam.

2007’den 2014’e kadar JPMorgan Chase’in hisse senetleri stratejilerini yöneten Lee, “ABD halen genişlemeyi öne alıyor. Bu riskli ticaretin formülüdür” dedi. Borsa uzmanı ham petrol fiyatlarının geni dönüşünü ve Bitcoin’in yeniden 50 bin doların üzerine çıkmasını öngörülerine kanıt olarak gösterdi.

Lee, yatırımlarında ekonomik toparlanmayla bağlantılı olan hisse senetlerini tercih ediyor. Borsa uzmanı en çoksa enerji ve ham madde sektörlerini tercih ediyor. Ancak Lee FAANG hisseleri olarak da bilinen Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’te de fırsat pencerelerinin olduğunu düşünüyor.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Benim tahminime göre yatırımcıların büyük bir kısmı Ağustos ayında %10’luk bir düzeltme olacağını düşündü ve para piyasalardan çekildi. Genellikle insanlar yeniden risk aldıklarında ekonomik döngüyle ve pandeminin merkeziyle ilişkili hisseleri satın alarak başlayacaklar” dedi.

Tom Lee, S&P 500 Endeksi’nin Eylül ayında 4.650 puanı geçeceğini öngörüyor. Bu rakam borsa uzmanının yıl sonu hedefinden 50 puan yüksek. S&P 500 Endeksi 17:30 itibariyle 4,516 puanda rekor seviyesinin yaklaşık bir yüzdelik puan aşağısında işlem görüyor.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

Borsada kazanmak için bilinmesi gereken 10 gösterge

 

Piyasalar enflasyon riskini görmezden geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet08 Eylül 2021 07:25

    biz ayı piyasası ne zaman bitecek derken bunlar kendini boğada sanıyor

  • ZELİHA KARAKAŞLI07 Eylül 2021 23:06

    olsun be anam uykuma bile zararı yoktur.fulllllllll % 35 altın % 65 dövizdeyim.ister ise endeksler sıfırlasın.

  • Racim 07 Eylül 2021 22:55

    Yakında borsada düzeltme mi olur yangın yeri mi olur bilemiyorum

  • Sadi Çelik 07 Eylül 2021 21:08

    Borsalarda Bu geri çekilmeler / düzeltmeler o kadar sık dile gelir oldu ki, Realizasyon bir başladı mı tam başlayacak anlaşılan . Borsalarda artık Riskli ⚠️ dönem başladı

  • Nermin Düşer 07 Eylül 2021 23:17

    Avrupa’da bu işe kaygıyla bakan çok. Yani bu düzeltmeler düşünülenden daha ağır kayıplara neden olursa şaşırmayacağım