E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoğa piyasası uzmanı bile %30 düşüş bekliyor---

Boğa piyasası uzmanı bile %30 düşüş bekliyor

Boğa piyasası uzmanı bile %30 düşüş bekliyor
20 Temmuz 2020 - 10:18 borsagundem.com

ABD’de artan vaka sayıları ve Çin-ABD gerilimi yatırım uzmanlarının beklentilerinin düşmesine neden oldu. Yeni riskler toparlanmakta olan ekonominin kazanımlarını yok edebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni oluşan riskler boğa piyasası yatırımcılarının dahi gözünü korkutuyor. Uzun zamandır boğa piyasası destekçisi olarak bilinen Ed Yardeni 23 Mart tarihinden bu yana ilk kez hisse senetleri piyasasındaki geri dönüş hakkında endişeli olduğunu belirtti. Yardeni’ye göre ABD’deki korona virüs vakalarının artması ve ABD ile Çin arasında yeniden yükselen tansiyon Wall Street’in %20 ila %30 arasında düşüş göstermesine neden olabilir.

Yardeni CNBC’ye verdiği röportajda borsadaki erimenin hisse senetleri değerlerinin çarpanlarından görülebildiğini belirtiyor. Yardeni Research’ün kurucusu hisselerin aşırı değerlendiğini belirtiyor.

Yardeni röportajında, “Bunun da ötesinde ekonomiyi açma konusunu ve virüs vakalarının alevlenmesini düşük seviyelerde tutmak için Asya ve Avrupa’da uygulanan sosyal mesafe önlemlerini iyi idare edemiyoruz gibi gözüküyor” ifadelerine yer verdi.

Mart ayı sonlarında ABD Merkez Bankası (FED) Wall Street’in ve ekonominin yeniden çalışmasını sağlamak için eşi görülmemiş önlemler aldığında, Yardeni yatırımcılara V şeklinde bir toparlanmanın devam ettiğini söylemişti.

Prudential ve Deutsche Bank gibi ünlü firmaların da bir dönem yatırım stratejisini yürüten tecrübeli borsa uzmanı, ekonominin piyasanın yukarı yönlü performansını yakalamasını bekliyordu.

Yardeni röportajında bu beklentilerinin sebebine ilişkin, “Bol miktarda olumlu şey gerçekleşti. En önemlisi ise tabii ki FED ile savaşmama dürtüsüydü. Zira FED muazzam miktarda likiditeyle birlikte geldi. Bunun yanında bazı makro ekonomik veriler hayret verici derecede iyi geldi. Perakende satış verileri gibi birçok belirleyici veride gerçekten iyi bir geri dönüş gördük” dedi.

Fakat şimdiyse tecrübeli borsa uzmanı değişen piyasa zemini nedeniyle ABD hisselerinde parasını tutan yatırımcılara zarar vereceği konusunda endişeli.

Borsalardaki potansiyel büyük düşüşün nedeni

Boğa piyasası uzmanı, “Büyük eyaletlerin ekonomilerini yeniden açma uygulamalarını geri çevirdiğini görüyoruz. Bu nedenle Mayıs ve Haziran aylarında ekonomi cephesinde, işsizlik verileri de dahil olmak üzere, aldığımız tüm iyi haberler zayıfladı. Bunun da ötesinde ABD ve Çin arasında artan ve tehlikeli olma potansiyeli bulanan sorunların yeniden tırmandığını görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yardeni, ABD'nin uzun vadede boğa piyasasında kalacağına inansa da tüm potansiyel senaryolara hazırlıklı olmak gerektiğini belirtiyor. Borsalarda gerçekleşecek potansiyel düşüşlerden korunma çözümlerinden biri, özellikle Çin, Japonya ve Avrupa başta olmak üzere daha az virüs vakası olan daha az artma yöneliminde olduğu bölgelerin hedef alınması. Yardeni bu bölgelerde hisse fiyat oranlarının çok daha düşük olduğunun altını çiziyor.

Yardeni ayrıca, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin piyasaya bir dalgalanma getirebileceğine dikkat çekerek ve müşterilerini Joe Biden’ın ve Demokratların kazanması halinde oluşacak yeni piyasa riskleri konusunda uyarıyor.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Yurtdışı piyasalarda yükseliş devam ettikçe trend korunur

 

Borsalarda yeni risk W şeklinde geri dönüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alper15 Ağustos 2020 12:44

    Sıradan vatandaşın borsada kazandığı pek manidar,sadece piyasayı yönlendirenler kazanıyor.Zaten bazı ilahıyaçcılar borsa haramdır diyor ama milli piyongaya,faize ses çıkarmayan ve bunlardan vergi alan bir yönetim ve ona destek olana Diyanet varken,Allahın haramları yerine yöneticilerin......

  • Fatih21 Temmuz 2020 05:37

    Herşey güzel iyi bereketli olacak

  • çöküş20 Temmuz 2020 23:00

    çöküş öncesi sessizlik var. aşı bulunsa bile çöker bu piyasa. çünkü fiyat-kaznaç oranları anlamsız yerlerde. 2000 yılındaki gibi teknoloji öncelikli çöküş başlar. çünkü kimse 40 yılda geri dönecek yatırıma uzun yıllar beklemez. anormal bir fiyat oluştu. 40 yıl sonra şu anki teknolojinin sağlam ayakta kalacağının da garantisi yok. 20 sene önce farklı bilgisayar toplama işi vardı mesela.. hepsi çöp oldu.. aman dikkat edin teknoloji hisselerine..

  • kartal20 Temmuz 2020 20:21

    yüksekten hisselere girip zarar etmeyin iyi şirketlere yatırım yapın naçizane tavsiyem yükselen kağıdın son alıcısı olup kandırılmayın sosyal medyada ki uçacak kaçak denilen şeyleri kendi yatırımları doğrultusunda söyleniyor. lütfen dikkat edelim.

  • Demircan KIZILCANLAR20 Temmuz 2020 20:18

    ben özellikle bizim borsada % 45-52  düşüş bekliyorum.

  • vurucu21 Temmuz 2020 00:41

    %52 oranını nasıl buldun ya.. ne olur anlat.. sen bekle düşer sonra alırsın..

  • munci21 Temmuz 2020 00:19

    başı bekle tutarsın.

  • Dostlarla 20 Temmuz 2020 19:07

    Bazı hisseleri alanlar çok dikkatli olmalı... Kent gıdaya....110 bi yatıran....1.50000000....., bir buçuk milyona uçtu...dikkatli olun

  • BİR DOST20 Temmuz 2020 12:44

    ABD'nin sesi gazetesi.

  • Okie Dokie20 Temmuz 2020 12:20

    Açığa satışın serbest bırakılmasını istiyoruz. 1TL olan hisse 10TL olmuş. Şimdi açığa satmayacağız da ne zaman satacağız? SPK duy sesimizi açığa satışı serbest bırak. Ilık ılık yumuşak yumuşak aksın vatandaş. Rahatlasın.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Temmuz 2020 20:16

    ne 1 TL hisse 10 TL oldu.tam 40 TL olanlar var.

  • Erol20 Temmuz 2020 11:57

    O zaman yüzde 30 yükselip 150 bin olacağız almaya devam

  • HÜLYA KOBALT20 Temmuz 2020 11:55

    yemezler bize sattırıp kendileri alacaklar.bir iki aya kalmaz bizim borsa 145 000 buluruz.

  • GHJJHK20 Temmuz 2020 18:50

    AYNEN TERSİNİ YAPACAN HERSEYİN. HEM ENDEKSTEN BİZE. SERT YÜKSELEN HİSSELER DÜŞÜNSÜN SARKUYSANIM ALGYO HEKTASIM YETER BANA.

  • Yorum20 Temmuz 2020 11:13

    Tabi tabi pazartesi oldu şimdi düşecek diye atıp tutanların sahnesi manipilasyonun alası bu insanların zihnine müdahale algı yaratma başka bişey değil kurnaz tilkiler

  • Başla20 Temmuz 2020 10:57

    Balonların patlaması yakındır iğne çıktı kılıfından bir tanesine soksalar domino etkisi yapacak nerden başlayalım? Spordan mı yoksa yancılardan mı?