E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğalar dev yatırım bankasını pes ettirdi---

Boğalar dev yatırım bankasını pes ettirdi

Boğalar dev yatırım bankasını pes ettirdi
09 Temmuz 2024 - 15:36 borsagundem.com

ABD merkezli yatırım bankası Piper Sandler S&P 500 Endeksi için yeni bir yıl sonu hedefi koymayacak

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan yatırım bankacılığı firması Piper Sandler ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500 için artık bir yıl sonu hedef fiyatı açıklamayacağını bildirdi. Firma endeksin artık borsa performansını gerçek anlamda yansıtmadığı sonucuna vardığını paylaşıyor.

YahooFinance’in haberine göre Piper Sandler Yatırım Stratejileri Eş Başkanı Michael Kantrowitz firmanın bu sonuca nasıl ulaştığını açıkladı

Kantrowitz, “Son birkaç aydır hedef fiyatımı tekrar yükseltmeyi düşünmeye çalışırken S&P 500’ün nereye kadar yükseleceğini söylediğim sırada entelektüel olarak dürüst olmak açısından kendimi çok da rahat hissetmedim. Kurumsal yatırımcı olan müşterilimize değer kattığını da düşünmedim” açıklamasında bulundu.

Piper Sandler’ın bir notuna göre Alphabet, Apple ve Tesla gibi “Muhteşem Yedili” teknoloji hisseleri de dahil olmak üzere az sayıdaki hisse senetleri yükselişi borsaların performansını önemli ölçüde etkiliyor.

Yatırım bankası ilk 10 hisse senedinin endeksin yıl başından bu yana sağladığı getirilerin %75’ini temsil ettiği sonucuna ulaştı. YahooFinance’ten Josh Schafer yapay zeka devi Nvidia’nın haziran sonu itibariyle S&P 500’ün kaydettiği yükselişin yaklaşık üçte birinden sorumlu olduğuna dikkat çekti.

Kantrowitz borsaların boğa veya ayı görüşüne sahip olmasının önemini vurguladı ve Piper Sandler’ın bu yıl için ayı piyasası görüşüne sahip olmaya devam ettiğini yineledi. Firma daha önce S&P 500 için 5.250 puanlık yıl sonu hedefi belirlemişti. Pazartesi günü ise endeks 5.572 puandan kapandı.

Kantrowitz yatırımcıların bireysel performansları nedeniyle büyük ve küçük sermayeli hisse senetlerinin farklı göründüğünü belirtti. S&P 500 Endeks bu yılın ikinci çeyreğinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken ortalama bir hisse senedinin değerinde ise düşüş görüldü.

Borsa uzmanı S&P 500 Endeksi’ne odaklanmak yerine müşterilerine bilanço artışı açısından emsallerini geride bırakan ancak fazla pahalı olmayan şirketlerin hisse senetlerine odaklanmalarını “makul bir fiyatla kaliteye” öncelik vermelerini önerdiğini söyledi.

Kantrowitz, “Belki de çok pahalı olmayan hisseleri bulmak için kalite açısından biraz büyümeden fedakarlık etmeniz gerekiyor. S&P 500’de bu yıl endeksin genel performansını geride bırakan 50 hisse senedi var ve bu sadece yapay zeka veya teknoloji alanındaki şirketlere ait değil” açıklamasında bulundu.

Bu yılın başlarında, birden fazla stratejist, ivme kazanmaya devam eden rekor kıran ralli nedeniyle S&P 500 için hedeflerini yükseltmişti. Sonuç olaraksa stratejistler borsa rallisine ayak uydurmakta zorlanıyorlar. Piper Sandler'a benzer bir yaklaşım benimseyen ve endeksi izlemekten uzaklaşan daha fazla yatırım firması olabilir.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre S&P 500 Endeksi bu yıl %17’nin üzerinde yükseldi ve pazartesi gününü yeni bir rekor kapanışla sonlandırdı.

Fransa seçimleri borsalara belirsizlik getirebilir

 

Jeremy Siegel: Fed’in Eylül’e kadar harekete geçmesi şart

 

Wall Street’te boğa piyasası nasıl güçlü kalabiliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)