E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBoğaziçi'nde 2.000 kişilik rekabet---

Boğaziçi'nde 2.000 kişilik rekabet

Boğaziçi'nde 2.000 kişilik rekabet
26 Temmuz 2015 - 15:41 borsagundem.com

Samsung Boğaziçi Kıtalararası yarışlarında erkek ve kadınlarda ilk iki sırayı Türk sporcular aldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 27. kez düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı'nda yapıldı.  

1858 KİŞİ KATILDI

Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi'nden başlayan ve Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son bulan yaklaşık 6,5 kilometrelik yarış 49 ülkeden 1858 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Rekor katılımın olduğu yarışta 203'ü Türk olmak üzere 460 kadın, 851'i Türk, 1410 erkek yüzücü kulaç attı.

Türkiye ve İstanbul'un tanıtımına da katkı sağlayan yarışta, Kanlıca İskelesi'nden gruplar halinde start alan yüzücülerin dereceleri ayak bileklerine bağlanan çipler sayesinde belirlendi.

Organizasyonun gerçekleştirdiği alanda geniş güvenlik önlemi alınırken, olası bir boğulma durumuna karşın parkur boyunca yüzücülere çeşitli deniz araçları eşlik etti.

Genel klasmanında erkeklerde Bertuğ Coşkun yarışı birinci sırada tamamlarken, Emre Öztürk ikinci, İtalyan Claudio Gargaro da üçüncü geldi. Kadınlarda ise Nilay Erkal birinci, Deniz Güngöroğlu ikinci, İngiliz Jessica Wooddisse de üçüncü oldu.

Erkeklerde birinci olan Bertuğ Coşkun daha önce 5 kez yarışa katıldığını ve dereceler elde ettiğini belirterek, "Birinci olmak harika bir duygu. Parkur önceki yıllara göre çok zordu. Daha önce boğazda poyraz varken bu sene lodosa çevirdi. Geçen sene 40 dakikada bitirdim bu sene bir saati aştım. Birinci olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.

İkinciliği elde eden Emre Öztürk ise organizasyonda bu sene ilk kez yüzdüğünü ve acemilik çektiğini dile getirerek, "Boğazda yüzmek çok büyük zevk. Ancak biz biraz stresli olduğumuz için güzellikleri görmüyoruz. Dereceye girdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah gelecek sene daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda mutlu sona Bertuğ Coşkun 1:01:20 ile ulaştı. Lübnan’dan Kore’ye; Arjantin’den Özbekistan’a yüzlerce yüzücünün katıldığı prestijli organizasyonda birinci olan Bertuğ, geçen yılda kürsüde ikinci sıraya çıkmıştı. İkinci yine Türk sporcu Emre Öztürk (1:03:06)olurken, İtalyan Claudio Gargaro'ydu. (1:05:01) 

Kadınlarda da ilk iki sıra yüzücülerimizin oldu. 16 yaşındaki Nilay Erkal 1:04:53’le birinci olurken, Deniz Güngöroğlu (1:06.48) ikinciliğe ulaşıtı. Jessica Wooddisse ise (Büyük Britanya) kürsüye 3. sırada çıktı. 

TÜRK SPORCULAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Bu yıl 27.’si düzenlenen dünyanın kıtalararası tek yüzme yarışı olma özelliğini taşıyan ve Kanlıca’dan başlayarak Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona eren yarışa 892’si yabancı toplam 1858 yüzücü katıldı.  
Boğaz’ın en durgun olduğu ay temmuz ayında gerçekleştirilen prestijli yarışın kazanan Türk sporcular Bertuğ ile Coşkun’u tribündeki izleyiciler ayakta alkışladı.

Walker’a büyük ilgi

Yarışın bu seneki süprizi en zorlu 7 okyanus geçişinde başarıyla kulaç atan ilk İngiliz yüzücü Adam Walker oldu. Kanlıca-Kuruçeşme arasındaki 6.5 km’lik parkurunu yarışmacılardan 5 dakika önce başlayarak gösteri amaçlı geçen Walker, bitiş çizgisinde büyük ilgi gördü.  

TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eski bakanlardan Kürşat Tüzmen de katıldı. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)