E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBölünmüş Kongre’ye pozisyonlanmak ---

Bölünmüş Kongre’ye pozisyonlanmak

Bölünmüş Kongre’ye pozisyonlanmak
09 Kasım 2022 - 08:14 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Wall Street, ABD Kongresi'nin kontrolünü belirleyecek ara seçimlerde yapılan oylama sırasında yükselişle kapandı ve yatırımcılar büyük politika değişikliklerini önleyebilecek siyasi bir bölünmüşlüğe pozisyonlandılar.

Cumhuriyetçilerin Meclis'i veya Senato'yu ele geçirme olasılığı oldukça yüksek, bu nedenle önümüzdeki birkaç yıl içinde bir tür kilitlenmeyi garanti ediyor.

Yani Cumhuriyetçiler, Demokrat Başkan Biden'in gündemini engellemek için her iki mecliste de çoğunluğu kullanabilirler. Bu da muhtemelen vergi artışlarını masadan kaldıracak ve potansiyel olarak enflasyonist olarak algılanan her türlü büyük harcamayı ortadan kaldıracaktır.

Bölünmüş bir Kongre'nin mali destek önlemlerinin görünümünü azaltması ve bunun yatırımcıların Fed'in faiz oranlarını artırma konusunda daha kısa sürede daha az agresif olmasını beklemesine yol açacak olması, böyle bir sonucun da hisse senedi rallisine yol açması ve de dolar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturması beklenmekte.

Bununla birlikte, piyasa stratejistlerine göre Demokratlar için sürpriz bir zafer, teknoloji sektörü düzenlemelerinin yanı sıra zaten yüksek enflasyona katkıda bulunabilecek bütçe harcamalarıyla ilgili endişeleri artırabilir.

Yatırımcılar ayrıca, tüketici fiyatlarında gevşeme göstermesi ve ABD Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımı kampanyasını yumuşatıp yumuşatamayacağına dair daha fazla ipucu vermesi beklenen Perşembe açıklanacak olan kilit bir enflasyon verisi öncesi de olumlu tarafta yer alarak beklemede. Beklenti hem aylık hem de yıllık çekirdek rakamların sırasıyla %0,5 ve %6,5'e düşeceğini yönünde. Fed fon vadeli işlemleri, Aralık ayında 50 baz puanlık bir faiz artışı için %67 ve 75 baz puanlık bir artış olasılığı %33 olarak fiyatlamış durumda.

Bu sabah ise ABD enflasyon verilerini ve Washington'da bir güç değişimine işaret edebilecek ABD ara seçimlerinin sonuçlarını beklerken Asya hisselerinin yükseliş eğiliminde olduğunu ve dolar’da gevşeme izleri görmekteyiz. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.45 , Japon Nikkei %0.2 , Avustralya hisse senetleri %0.70 ve Hong Kong'un Hang Seng Endeksi %0.12 yükseldi. Çin'in Ekim ayı fabrika fiyatları , Aralık 2020'den bu yana ilk kez düştü ve sıkı COVID-19 önlemleri ve durgun bir emlak sektörü nedeniyle iç talebin ve üretimin kesintiye uğradığının altını çizdi. Döviz piyasasında ABD doları, FED’in faiz oranlarındaki artışları gevşeteceği ve Çin'in yeniden açılıp büyümeyi yönlendireceğim yönündeki beklentiler nedeniyle aşağı yönlü baskı altında kaldı. Eur/usd paritesinde son durum 1.1006. Petrol fiyatları, dün talep endişeleri üzerine %3 düştükten sonra, bu sabah sakin, ABD ham petrolü %0.01 düşüşle varil başına 88.90$'dan ve Brent, gün için %0.04 artışla 95.40$'dan işlem görmekte.

Çin'de enflasyon yüzde 2,1'e geriledi

 

Günün önemli şirket haberleri 09/11/2022

 

Ekonomiye ilişkin "torba" yasa yürürlüğe girdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)