E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizBorç krizi dolara yardım edecek---

Borç krizi dolara yardım edecek

Borç krizi dolara yardım edecek
11 Ekim 2011 - 18:35 borsagundem.com

Gloom Boom and Doom’un yayımcısı Marc Faber, küresel borç krizin dolara yardım edeceği ancak diğer varlıklara bir faydası olmayacağını söyledi

CNBC yayınına katılan Faber, bunaltıcı boyutlara ulaşan küresel borç problemleri ve müdahale programlarının ABD doları için iyi sonuçlar doğuracağını ancak varlık fiyatları açısından kötü olacağını söyledi.
Faber, ekonomiler yavaşlarken, huzursuz zamanların mali piyasalarda uzun süreli hem aşağı hem yukarı yönlü yüksek volatiliteye yol açacağını kaydetti.
Faber´in dolarla ilgili olumlu beklentileri, yatırımcıların güvenli liman isteklerine dayanıyor. Yönetimlerin mali sistemi korumak için piyasaya likidite enjekte etme uğraşlarına rağmen Faber, yatırımcıların güvenlik arayışları içinde doları tercih edeceğine inanıyor.
Faber, ´´Avrupa Merkez Bankası ve Avrupalı hükümetlerin piyasaya likidite akıtma çabalarına rağmen küresel likidite daralıyor. Ne zaman ki küresel likidite daralır bu varlık fiyatları için kötü bir durumdur ancak ABD doları için iyi bir şeydir, 2008 yılında yaşadığımız gibi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)