E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBOROVA TAHKİMİ KAZANDI, HİSSELER UÇTU---

BOROVA TAHKİMİ KAZANDI, HİSSELER UÇTU

BOROVA TAHKİMİ KAZANDI, HİSSELER UÇTU
17 Temmuz 2009 - 07:24 borsagundem.com

Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin kararına göre, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi'nin Borova Yapı'ya 5.6 milyon lira ödeyecek olması şirket hisselerini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) zirveye çekti

Borova Yapı, Türkiye Altyapı ve Kentsel Yeniden Yapılandırma Projesi (Terra-1) ve Marmara Depremi Acil Yeniden Yapılandırma Projesi (Meer) kapsamında Başbakanlık Proje Uygulama Birimi aleyhine Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. . Borova Yapı'nın hisseleri günü yüzde ...'lük artışla ... TL'den tamamladı. Borova'nın almaya hak kazandığı 5.6 milyon TL'lik tutar, şirketin aktif büyüklüğünün yaklaşık yüzde 60'ını, özsermayesinin ise yüzde 86'sını oluşturuyor. Borova Yapı'dan İMKB'ye yapılan açıklamada, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Terra-1 ve Meer projeleri kapsamında Kaynaşlı, Düzce ve Gölyaka'da gerçekleştirilen inşaatlaren bedeli ile ilgili olarak şirket lehine karar aldığı bildirildi. 5.6 milyon liralık ödeme Karara göre, Başbakanlık Proje Uygulama Birimi, şirkete 3 milyon 548 bin 672 lirası anapara olmak üzere 5 milyon 642 bin 686 lira ödeyecek. Başbakanlık ayrıca, tahkim ve diğer masraflar için de 12 bin 314 lira ve 46 bin dolar ödeme yapacak. Tahsilata 30 Haziran'dan itibaren geçen süde için de yasal faiz tahakkuk ettirilecek. Borova Yapı, Eylül 2000'de Meer kapsamında Gölcük'te yapılacak proje için 5.7 milyon lira bedelli sözleşme imzalamıştı. Şirket ayrıca Eylül 2003'te Başbakanlık Proje Uygulama Birimi ile Düzce Kaynaşlı Gölyaka ve Cumayeri (konut ve küçük işyerleri ikmal inşaatı) ile ilgili olarak Terra 1 Projesi İnşaat Sözleşmesi imzaladı. Bu projenin ihale bedeli 11.8 milyon lira olarak belirlendi. Borova Yapı, Kasım 2005'te Terra-1 ve Meer Meer kapsamında gerçekleştirilen Kaynaşlı, Düzce ve Gölyaka Cumayeri İkmal inşaatları ile ilgili Başbakanlık Proje Uygulama Birimi'nden yasal hakların ve alacakların tazmininin tahkim yoluyla çözülebilmesi amacıyla Uluslararası Ticaret Odasına Tahkim başvuruda bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)