E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyor---

Borsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyor

Borsa 1982 boğa piyasasının ilk günlerini andırıyor
26 Eylül 2024 - 10:55 borsagundem.com

ABD borsalarının yeni bir ralli hazırlığında olduğu düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

EMJ Capital'den hedge fon yöneticisi Eric Jackson, ABD hisse senedi piyasalarında tarihin gördüğü en güçlü rallilerden birinin başlangıcında olunabileceğini öne sürüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Eric Jackson, “Her şey rallisinde olabiliriz. Hisse senetleri tarihin en büyük boğa piyasalarından birinin ilk günlerini yansıtıyor” diyor.

Ralli için ideal ortam

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, EMJ Capital'den hedge fon yöneticisi Eric Jackson, borsadaki amansız yükselişin bir tür 'her şeyin rallisi’ne dönüşebileceğini iddia ediyor.

Jackson, mevcut ekonomik büyüme ve faiz oranları ortamının, borsanın tüm zamanların en iyi performans gösteren ilerlemelerinden biri olan 1982 boğa piyasasının ilk günlerini anımsattığını söylüyor.

Jackson'a göre, 1982 boğa piyasasının ilk 10 ayında Nasdaq yüzde 107 oranında yükseldi. Jackson, “Getiri eğrisinin bu kadar uzun süre tersine dönüp sonra nihayet yakın zamanda gördüğümüz gibi, faiz oranlarının düştüğü iyi huylu bir ekonomik ortamda yukarı doğru kırıldığı son zaman 1982 Ağustos’uydu" diyor ve ekliyor: “Ve bu gerçekleştiğinde, 10 ay süren bir borsa rallisi yaşandı. Nasdaq bu 10 ay boyunca yüzde 107 oranında arttı. Yani bence her şeyin yükselişe geçeceği bir dönemin başında olabilir.”

Hem küçük ölçekli hem dev sermayeli hisselerde yükseliş

Jackson'a göre bu, küçük ölçekli teknoloji hisselerinden dev sermayeli teknoloji hisselerine kadar her şeyin birlikte yükseleceği anlamına geliyor.

Fed'in faiz indirimleri, dayanıklı ekonomik büyüme ve getiri eğrisinin tersine dönmemesi kombinasyonu, özellikle enflasyon düşük kalırsa, risk varlıkları için genel olarak olumlu bir ortama karşılık geliyor.

Benzer bir senaryo 1982 yazında yaşandığında, S&P 500, FirstTrust verilerine göre, yüzde 229 oranında toplam getiri ve yüzde 26,7 oranında yıllık kazanç sağlayan beş yıllık bir boğa piyasası başlattı; bu, kayıtlara göre yaşanan en yüksek ikinci yıllık kazanca karşılık geldi.

Getiri eğrisi ve ekonomi

Bu senaryoda, 2 yıllık ve 10 yıllık ABD Hazine getiri eğrisinin tersine dönmemesi önemli çünkü getiri eğrisi yaklaşık 26 aydır negatif bölgedeydi ve bu, tarihin en uzun süresi anlamına geliyor. Getiri eğrisi bu ayın başlarında ise pozitife döndü.

Getiri eğrisinin pozitif, negatif ve ardından yeniden pozitif bölge arasında gidip gelmesi güvenilir bir durgunluk göstergesi olarak kabul ediliyor ancak ekonomi hala iyi durumda olduğundan Jackson’a göre, bu sefer 1982 yılında yaşanana benzer bir senaryonun gerçekleşme olasılığı yüksek gözüküyor.

İniş yok senaryosu borsalar için riskliİniş yok senaryosu borsalar için riskli

 

Borsada al sinyaliBorsada al sinyali

 

Borsa yatırımcıları için doğru zaman şimdiBorsa yatırımcıları için doğru zaman şimdi

 

ABD borsalarında iki sektörde çöküş riskiABD borsalarında iki sektörde çöküş riski

 

Bank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalıBank of America: Borsa yatırımcıları 4 kritik güne odaklanmalı

 

Borsada zirve henüz gelmediBorsada zirve henüz gelmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dogrular26 Eylül 2024 17:12

    hangisi ralli 2021 ocak ayına göre DOW JONES =30829/ 41914günümüz %36 yükselmiş...SP500 2021 .3700/5722günümüz %55 yükselmiş....NASDAQ. 2021 -12870/18082günümüz oda%41 yükselmiş. bizim borsa BIST 100= 2021-1476/10000 günümüz %577 yükselmiş..