E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa 64.000 kritik eşik---

Borsa 64.000 kritik eşik

Borsa 64.000 kritik eşik
14 Şubat 2014 - 08:58 borsagundem.com

Dün küresel piyasalarda hafta başından beri süren alıcılı seyir tersine döndü ve genel olarak satıcılı kapattı

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:

"Küresel Piyasaların Tersine Satıcılı…

BİST 100 endeksi Perşembe günü  63.698- 64.256 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 1.16 değer kaybederek  63.764 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 2.07 değer kaybederken  sanayi endeksi günü yüzde 0.66 satıcılı kapatmıştır.
Dün küresel piyasalarda hafta başından beri süren alıcılı seyir tersine döndü ve genel olarak satıcılı kapattı. ABD tarafında çekirdek perakende satışları, perakende satışları ve istihdam talepleri beklentileri karşılamadı. Perakende satışlar yüzde -0.4 açıklanarak piyasa beklentisi olan yüzde 0.3'ün altında kaldı. ABD'de devam eden mevsimsel koşullar özellikle araç piyasasını kötü etkilediği izleniyor. ABD endeksleri beklentilerin altında kalan perakende satışlar ile birlikte günü satıcılı başlasa da ABD tarafından açıklanan şirket bilançoları ile beraber yükselişine devam etti.
 
Avrupa tarafında ise AMB aylık raporu ve Almanya TÜFE verileri takip edildi. Almanya TÜFE piyasa beklentilerine paralel gelirken, AMB raporundan sonra yatay satıcılı seyre dönen Avrupa endeksleri, ABD tarafından gelen negatif veriler ile beraber bir miktar gerilese de alıcılı seyrini devam ettirdi. Asya ve gelişmekte olan ülke piyasaları ise özellikle Çin tarafından açıklanan beklentilerin üzerindeki TÜFE ve ÜFE rakamları ile alıcılı seyir devam etti.
 
Yurtiçinde ise özellikle FED Başkanı Janet Yellen'ın yaptığı sunumda kırılgan beşli olarak ülkeler içerisinde en kırılgan ülke Türkiye olarak belirtmesinden sonra güne satıcılı başladı. Yurt içinde 7.4milyar dolar beklenen Aralık ayı cari açık 8.3 milyar dolarak açıklanarak piyasa beklentilerini karşılamadı. ALB Menkul Değerler beklentisi 8.4 milyar dolardı. 2013 yılı toplam cari açık 65 milyar dolar olarak açıklandı. Cari açık rakamının bu kadar yüksek gelmesi piyasalar olumsuz karşılanmaktadır.
 
Bugün yurtiçi piyasalarda veri akışı zayıf olmakla beraber, Avrupa tarafında  Almanya ve İtalya GSYİH, İspanya TÜFE ve Euro Bölgesi TÜFE ile ticaret dengesi izlenecektir. ABD tarafında ise sanayi üretimi ve Michigan Hassasiyeti takip edilecektir.
Teknik açından endeksin 64.000 direnci üzerinde tutunması durumunda 65.000 ve 66.000 direncini hedeflemesi olası iken 64.000 desteğinin altında hareketlerine devam etmesi durumunda 63.000 desteğine doğru gevşeme gelebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA   
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)