E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa aşırı değerli olsa da düşüş eğilimi için erken---

Borsa aşırı değerli olsa da düşüş eğilimi için erken

Borsa aşırı değerli olsa da düşüş eğilimi için erken
15 Ekim 2024 - 13:36 borsagundem.com

Analistler, borsa aşırı değerli olsa da bunun düşüş öngörüsü için yeterli olmadığı görüşünde.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piper Sandler analisti Michael Kantrowitz, borsanın aşırı değerli olduğunu ancak bunun düşüş eğilimine girmek için bir sebep olmadığını söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Piper Sandler, paylaştığı notta, borsanın aşırı değerli olduğundan endişe eden yatırımcıların hisse senetlerini satmaması gerektiği belirtiliyor.

Yüzde 8 oranında aşırı değerli

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Piper Sandler analisti Michael Kantrowitz liderliğindeki Wall Street firmasının portföy stratejisi grubu, S&P 500'ün yaklaşık yüzde 8 oranında aşırı değerli olduğunu tahmin ediyor ancak ‘aşırı değerleme’nin sanıldığı gibi bir düşüş göstergesi olmayabileceğini de ekliyor.

Kantrowitz, “Yüzde 8'lik bir aşırı değerleme, düşüş eğilimine girmek için bir sebep değil. Hisse senetleri, faiz oranları, istihdam veya enflasyon gibi olağan şüphelilerden kaynaklanan bir 'korku' katalizörü ortaya çıkmadığı sürece yüksek değerlemelerde kalabilir” diyor ve “Yatırımcılar faiz oranlarında, işsizlik oranında veya enflasyonda yakın bir artış olmadan, borsa aşırı değerli olsa bile yükseliş eğilimini sürdürebilir” diye ekliyor.

Ana kriter güçü kazanç ivmesi

Kantrowitz, “Neredeyse tüm değerleme modelleri piyasanın bir süredir pahalı olduğunu gösteriyordu. Biz buna her zaman bir katalizör perspektifinden yaklaşıyoruz” diyor ve  ufukta olumsuz bir katalizör görünmediği için yatırımcıların portföylerini oluştururken güçlü kazanç ivmesine sahip hisse senetlerini taramasını öneriyor.

Kantrowitz, “Hisse senedi piyasalarının pahalı kalması sorun değil ancak yatırımcıların kazanç ivmesi devam eden hisse senetlerine odaklanmak istediğini düşünüyorum çünkü bu hisse senetleri muhtemelen en iyi performansı gösterecek ve bu pahalı çarpanları daha uzun süre tutabilecek” diye yazıyor.

Dar kredi spread’leri

Kantrowitz, yatırımcılara, hisse senedi piyasasında gelecekte negatif hisse senedi getirileri döneminin sinyalini verebilecek bir korku olup olmadığını belirlemek için ise kredi spreadlerini izlemelerini öneriyor ve şu anda herhangi bir  stres belirtisi göstermediklerini de ekliyor.

Kantrowitz, “Hem yakın bir başkanlık seçimi hem de sadece birkaç hafta uzaklıktaki pek de kolay gelmesi beklenmeyen bir Fed toplantısına rağmen, kredi spreadleri Cuma günü yeni düşük seviyelere ulaştı” diyerek genel yatırım atmosferinin olumlu olduğunu aktarıyor.

Kantrowitz, dar kredi spreadleri, sağlam bir iş gücü piyasası ve devam eden GSYİH büyümesinin, hisse senedi piyasası biraz fazla değerli olsa bile yatırımcıların yükselişte kalması gerektiğinin sinyali olduğunu ifade ediyor.

Borsada yatırımcılar yüksek getiri için hangi sektöre yönelmeli?Borsada yatırımcılar yüksek getiri için hangi sektöre yönelmeli?

 

Borsada riski azaltma zamanı yaklaşıyorBorsada riski azaltma zamanı yaklaşıyor

 

Analistler 2025’te borsalardan ne bekliyor?Analistler 2025’te borsalardan ne bekliyor?

 

İki yıldır devam eden boğa piyasasını bundan sonra ne bekliyor?İki yıldır devam eden boğa piyasasını bundan sonra ne bekliyor?

 

Hisse senetleri hiç bu kadar pahalı olmamıştıHisse senetleri hiç bu kadar pahalı olmamıştı

 

Hisse senedi piyasalarında yüksek volatilite ve ralli bir aradaHisse senedi piyasalarında yüksek volatilite ve ralli bir arada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)