E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa cinayetinin perde arkası---

Borsa cinayetinin perde arkası

Borsa cinayetinin perde arkası
26 Temmuz 2011 - 08:01 borsagundem.com

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gürsoy Keçiören’de silahla vurularak öldürüldü.

ANKARA Keçiören’de bir tartışma sonrası Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şahin Gürsoy öldürüldü. Cinayeti işleyen kişinin polise teslim olmasının ardından borsa çevrelerinde olayın alacak verecek davası olduğu konuşulmaya başlandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı İbrahim Şahin’in bir aracı kurum sahibinin kardeşi olduğu iddia edildi. Bu yüzden cinayetin nedenin borsa yatırımıyla ilgili olduğu tahmin ediliyor. Şahin Gürsoy’un aracı kurum sahipleri tarafından milyonlarca lira zarar uğratılması ve tüm servetini kaybetmesi sonrası çıkan tartışma sonrası öldürüldüğü öne sürüldü. Dün öğleden sonra borsada duyulan cinayet haberinin sonrası Görsoy’un yatırım yaptığı aracı kurumun hisselerinin de taban fiyata düştüğü kaydedildi. Borsada konuşulanlara göre Doç. Şahin Gürsoy cinayetinin perde arkasında, hisseleri borsada işlem gören bir aracı kurumun bedelli sermaye artırımı işlemlerinin olduğu belirtiliyor.
Bütün servetini kaybetti
Şahin Gürsoy’un söz konusu aracı kurumun bedelli sermaye artırımına gitmeden önce aracı kurumun sahipleri tarafından kendisine hisse senedi alması tavsiye edildi. Aracı kurum hisseleri bedelli sermaye artırımı öncesi 1.70 seviyelerinde işlem görürken Şahin Gürsoy ve çevresindeki kişiler tarafından 10-15 milyon lira civarında yatırım yapıldı. Bedelli sermaye artırımı sonrası Şahin Gürsoy’un bedelli sermaye artırımı sonrası hak kullanımı kısıtlandı. Hisseler de 1 liranın altına düşünce Doç. Dr. Şahin Gürsoy, aracı kurumun sahibiyle görüşmek istedi. Bütün servetini kaybeden Şahin Gürsoy’un görüşme talebine aracı kurumun sahibinin kardeşi gitti. Burada çıkan tartışmada Şahin Gürsoy silahla vurularak öldürüldü. Gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Akademik hayatı başarılarla dolu olan Gürsoy’un evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Öte yandan 10 yıl önce cinayetle ilişkisi olduğu belirtilen kişilerin Avusturya’da da benzer bir cinayet olayına karıştığı kaydediliyor. STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adsız07 Ocak 2016 15:40

    Bu yorumu mazlumun ahını yerde bırakmamak için yazıyorum.Şahin Gürsoy'un tanıdığıyım.Onun borcu yok İbrahim şahinin borcu vardı.Öğretim görevlisinde para ne arar diyen şahsiyete söylüyorum.AİLECEK ZENGİNLER .Ve bu katil para için İNSAN ÖLDÜREBİLECEK KADAR İĞRENÇ !!!

  • fatih 28 Temmuz 2011 20:56

    star gazetesını okuduysa ısım vermeden mustafa şahinı işaret ediyor

  • gercekler28 Temmuz 2011 17:57

    magdurlar ve fatih olayin aslini iyi ogrenin daha sonra yorum yapiniz..iskembeden sallayan maya cogaldi..

  • fatih28 Temmuz 2011 11:03

    euro menkul degerler hisse senedını almdırmışlar sonra tlf cıkmamış mustafa şahin sonrası malum

  • sezgin27 Temmuz 2011 19:53

    hangi hissede zarar etti acaba..aklıma metro geliyor..

  • Ali Demir26 Temmuz 2011 21:45

    En güzeli herkes ne alacağına satacağına kendisi karar versin , spek hisselerden uzak durun başınız ağrımasın.Aracı kurumlar , tavsiyeleri itibar etmemek lazım.Adam kendi malını satmak için tavsiyede bulunuyor.En acemi borsacı bile bunu bilir.

  • mağdurlar26 Temmuz 2011 16:19

    olayın aslı şu...aracı kurum sahibi M... Şahin küçük kardeşi A.H.e 2 yılda bir aynı işi yaptırır...hisse senetlerini yukarı çektirir küçük kardeşi arkadaşlarına ve piyasaya yüksek fiyattan pazarlar sonra hisse hızlı bir şekilde düşmeye başlar....alan yanar....küçük kardeş kayıplara karışır diğer abileri mafya tarzı ortaya çıkar..dolandırılanlar ortada kalır...Şahin hocada böyle dolandırıldı ve öldürüldü....A.H küçük kardeş kayplara karışır...M...Şahin abisi Avusturyaya kaçmıştır bile...İbrahim şahinde cezaevine...en geç 1 veya 2 yıl içinde aynı operasyoa ailece devam edecekler...spk sessiz....devlet bu cinayetin gerçek sebebini ortaya çıkarırsa borsada deprem olur...Mecnur çolak olayı basit kalır...EURO MENKUL,ETYAT,EMBYO,EUROM,DENİZLİ CAM,EMKEL OPERASYONU BAZILARI....

  • ela26 Temmuz 2011 15:40

    haa yetmemiş bi de adamcağıızın canını almışlar. öylelerinde utanmak yoktur maalsesef. konu hele ki para olsun. ama kimsenin yaptığı yanına kalmaz...

  • ela26 Temmuz 2011 15:38

    bizim çalışmadığımızı nerden biliyosun. ben mühendisim mesela. borsada en buyuk hobim. adamı dolandırmışlar. tıpkı piyasada tiyo diyip diyip ky yi dolandıranlar gibi. para buyuk oluncada aracı kurum dolandırmış:))

  • Furkan26 Temmuz 2011 15:14

    Bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Adamlar ailece zengin. sadece sizin gibi parayı görünce yatmak yerine çalışıp doçent olmuş. kendinde zengini hırsız sanmadan biraz çalışmayı etrafdaki fırsatları değerlendirmeyi bilsen. örnek spk başkanı adam 100 dolarla finans piyasalarından milyon dolara kazanmış sonra kaybetmiş o ayrı.

  • dünya26 Temmuz 2011 12:43

    Hangi öğretim göreclisinde milyonlarca para varrr bu öğretim görevlilerinin üniv. gençlerin beyinlerini bilgi ile dolduracaklarına kendi ceplerini doldurmuşlarrr aldığımız maaş ile geçinemiyoruz deyip de nasıl oluyorda borsa'ya milyonlarca hesaplarla yatırımlarla giriyorlar bu kadar para nasıl veee nerden kazanıldııııı ilk önce onu söylesinler bizdeee bilelim yoksaa üniv. yaptıkları ihalelerde yaptıkları yolsuzluklardan mı??? geldi bu para bunu söyleyin ilk öncee herkesin bu konuya bakması gerekiyorrrr ( öğretim görevlisinden bu para nerden çıktı )

  • ece26 Temmuz 2011 11:02

    haber hurriyette farkli yazilmiş burda yazilanlar yanliş bence ibrahim sahin 2 milyon kaybetmiş aslinda

  • ela26 Temmuz 2011 10:41

    belli dunku en çok duşenlere bak!!!

  • fatih 26 Temmuz 2011 10:29

    euro menkul sahibi mustafa şahin olabılir

  • 26 Temmuz 2011 10:17

    Hangi araci kurum sahibi peki bu? Bildigim borsagundem bunu da bilir

  • Adige26 Temmuz 2011 09:02

    Adamın servetini elinden almışlar yetmemiş canınıda almışlar.

  • ela26 Temmuz 2011 08:54

    çok üzücü. birileri bu piyasada hep birilerini dolandırıyor. çok dikkatli olmak ve tiyoyla mal almamamk gerekli. emkel 5 olcak diyen bazı arkadaşlar ortalarda yok. malı pazarlayıp toz oldular.