E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBorsa düştü yatırımcılar çatıştı!---

Borsa düştü yatırımcılar çatıştı!

Borsa düştü yatırımcılar çatıştı!
14 Şubat 2011 - 01:32 borsagundem.com

Bangladeş'de borsanın değer kaybetmesine tepki gösteren küçük yatırımcılar borsa binası dışında polisle çatıştı

Dakka Borsasında bugün temel endeks yüzde 7,27 (474,77 puan) değer kaybederek, 6.052,41 puana düştü. Bu, 20 Ocak'tan bu yana bir gündeki en hızlı düşüş oldu. Borsadaki bu sert düşüşe tepki veren yüzlerce gösterici borsa binası önünde toplanarak lastikleri ateşe verdi ve polise taş atarak, Maliye Bakanı Abülmail Abdülmuhit'in istifasını istediler. 
Polis saatlerce trafiği engelleyen kızgın göstericilerle copla müdahale etti. 
Küçük yatırımcı Şefikur Rahman borsadaki değer kaybına tepkisini, ''Hisse fiyatlarının düşüşünün sürmesinden kim sorumlu? Niçin bu sorumlular bulunmadı ve cezalandırılmadı?'' diyerek dile getirdi. Yatırımcı Rakibul Hak da, ''Bize borsanın bu hafta yönünü yukarı çevireceğini garanti ettiler. Bu olmadığı için hayal kırıklığına uğradım ve kızgınım'' dedi. 
Dakka Borsası'nın geçen yıl yüzde 80 değer kazanması üzerine yüz binlerce küçük yatırımcının borsaya yöneldiği ülkede, geçmişte mevduatlarının yüzde 75'ini borsaya yatıran bankalar ve diğer finans kuruluşlarının borsaya daha fazla yatırımdan geri durması bireysel yatırımcıların kaygılarını artırıyor. 
Borsadaki düşüş nedeniyle son haftalarda yatırımcılar sık sık polisle çatışıyor. Dakka Borsasında en hızlı düşüş 660 puanla 10 Ocak'ta olmuştu. 
Başbakan Şeyh Hasina geçen hafta borsa yetkililerine, büyük bölümü küçük yatırımcı olmak üzere 3,3 milyon kişinin işlem yaptığı borsaya istikrar kazandırmak için derhal adım atması çağrısında bulunmuştu. 
Hasina ve rakibi eski Başbakan Begum Halid Ziya, birbirlerini fiyatlardaki düşüşlere katkıda bulunmakla suçluyor. 
Başbakan Hasina geçen hafta mecliste yaptığı konuşmada, ''Onlar (Halid ve müttefikleri) borsada tedirginliği teşvik ediyor, büyük bir anarşi yaratmaya çalışıyor ve bundan yararlanmaya çabalıyorlar'' dedi. 
Halid Ziya ise borsadaki düşüşün, hükümetin bir şeyleri idare etmedeki beceriksizliğini daha fazla kanıtladığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya13 Şubat 2011 18:35

    Şunu çok merak ediyorum kim bu yatırımcılara borsanın bu hafta yönünü yukarı çevireceğini garanti etti kim söyledi işte böyle yatırımcıya sözde güven verdiler herkes hisselere talep etti borsa yükselecek diyee sonra arkasından borsada büyük kayıplar yaşandı olan yine küçük yatırımcıya oldu bizde farklı olan yanı bugün nette okudum küçük yatırımcı mağdur hatta 1 milyon'a yakın küçük yatırımcı küskün nedeni işlem sırası kapatılan hisseler bizde de işlem sırası kapatılan hisseler için yeni yasaların çıkması lazım küçük yatırımcıyı koruması lazım hayatta bir şeyin garantisi var o da ölüm ölümden başka hayatta hiçbirşeyin garantisi yok saygılarımla...