E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa fonları o ülkelerden kaçıyor---

Borsa fonları o ülkelerden kaçıyor

Borsa fonları o ülkelerden kaçıyor
13 Nisan 2016 - 13:07 borsagundem.com

Merkez bankalarının alacağı kararlar öncesinde borsa fonları bazı piyasalardan kaçıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa yatırım fonlarının merkez bankalarının atacakları adımlardan korkmalarının etkisiyle Avrupa ve Japon borsalarından kaçtıkları ifade edildi.
Bank of America Merrill Lynch Nisan ayı için yaptığı fon yöneticileri araştırması, borsa yatırımlarına yönelik farklı detaylar ortaya koydu.
Araştırmaya göre borsa yatırım fonları bu ülkelerdeki merkez bankalarını parasal genişleme adımlarından çekindiklerinden dolayı özellikle Avrupa ve Japonya’daki Borsa yatırımlarını kesiyor.
Araştırma, fon yöneticilerinin “parasal genişleme hatası”nı büyük bir “kuyruklu risk” olarak değerlendirdiklerine ve bunun da son dönemde Japon borsasında görülen geri çekilmenin temel nedeni olduğuna işaret etti.
Nisan ayında, Japon borsalarından yatırımlarını azaltan borsa yatırım fonu oranının yüzde 3 olduğu ifade edildi.

AVRUPA’YA DA YAYILABİLİR

Araştırmaya göre, Japonya’da yaşanan şey kısa zamanda Avrupa borsalarını da etkisi altına alabilir.
Her ne kadar Avrupa borsaları son dönemde dünyanın en çekici yatırım alanları olarak gösterilse de borsa yatırım fonlarının son dönemdeki yatırımlarının azaldığı görülüyor.
Nisan ayında borsa yatırım fonlarının yüzde 33’ünün Avrupa’ya yatırım yaptığı, bu oranın geçen ay yüzde 41 olduğu belirtildi.
Ankete katılanlardan yüzde 55’nin Avrupa Merkez Bankası’nın genişlemeci adımlarının çok “canlandırıcı” olduğuna da işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)