E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.84 düşüşle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.84 düşüşle kapattı

Borsa günü  yüzde 0.84 düşüşle kapattı
13 Ekim 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.84 düşüşle 76.810 seviyesinden tamamladı

Dolar/TL'nin gün içinde yeni tarihi zirvesi olan 3.1132 seviyesini test etmesi ile BİST-100 endeksinde yüzde 1'i aşan kayıplarla 76.612 seviyesi görüldü. Bankacılık endeksi öncülüğünde yaşanan negatif seyir sonrasında  endeks günü yüzde 0.84 düşüşle 76.810 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 4 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Güne yükselişle 77.903 puanda başlayan Endeks 78 bin puanın üzerini test etse de yeterli potansiyeli bulamadı ve yönünü aşağı çevirdi. Öğleden sonra hafif satıcılı eğilimini sürdüren Endeks, gün sonu kapanışı yüzde 0.23 kayıpla 77461 puanda gerçekleştirdi. Yeni günde endeks yüzde 0.01 artı ile 77.469 seviyesinden yatay başladı.

Merakla beklenen Eylül ayının FOMC toplantı tutanakları açıklandı. Fed tutanakları üyeler arasında belirgin görüş ayrılığına işaret ediyor... Eylül ayında faiz oranlarını sabit bırakan Fed kararında kararı desteklemeyen üyelerin faiz oranlarının artırılmaması durumunda işsizlik oranı ve enflasyon değişkenlerinde ekonomik dengelerin üzerinde bir noktaya ulaşılması riskinin bulunduğuna dikkat çektiklerini görüldü. Aynı zamanda faiz artırımlarının ertelenmesinin Fed'in "kredibilitesini" kötü etkileyebileceğine dair yorumların yapılması üyelerin endişelerinin yüksek boyutta olduğunu gösteriyor. Beklendiği üzere "şahinvari" tonda olan bu tutanaklar sonrasında Aralık ayında faiz artırımı ihtimali yüzde 67'de bulunuyor.

TL varlıklarda zayıflama bugün de devam etti. Aralık ayında Fed'in faizleri artacağına yönelik piyasalarda
kuvvetli bir beklenti oluşmasıyla dolar endeksinde yükseliş hareketi başlangıç yapmıştı. Tutanakların ardından FED'in faiz artırma ihtimallerinin yüzde 70'e yükselmesi ile dolar diğer para birimleri
karşısında gücünü artırmaya devam ediyor. 

Türk lirasında Fed riski!

 

Dün başkanlık referandumunun tekrar ülke gündemine girmesiyle 3.0970 seviyesine kadar yükselen kur, bugün sabah saatlerindeki yükseliş ile 3.1130 seviyesine kadar yükseldi. Kurun 3.11'lik rekorunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, TL'deki zayıflamayı geçici bir dalgalanma olarak nitelerken ekonomi yönetiminin gerekli tedbirleri alacağını belirtti.

Yaklaşan Musul operasyonu sebebiyle Irak-Türkiye arasındaki kriz büyümeye devam ediyor. Geçen hafta Türkiye, Irak Ankara Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırıp sözlü ve yazılı olarak Türkiye'nin protestosunu iletmişti. Bugün ise Irak yönetimi Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisini Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak sert üslupla yazılmış resmi protesto notası verdi. Irak sözcüsü nota gerekçesi olarak, Başika yakınlarındaki Türk güçlerinin devam eden varlığını ve Türkiye hükümetinden yapılan açıklamaları gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Irak'taki barışın Türkiye'nin birinci önceliği olduğunu ve iki ülke arasındaki sorunların müzakere yoluyla çözülmesi gerektiğini bildirdi. Kalın, Musul operasyonuna katılacak güçlerin Türkiye için endişe kaynağı olduğunu, operasyonun Musul halkını koruyacak şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

İbrahim Kalın: Doların yükselişi geçici

 

Vatandaş dövizini azaltmaya devam etti

 

Bomba erken seçim açıklaması!

 

 

 





 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)