E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.06 eksi ile kapattı---

Borsa günü yüzde 1.06 eksi ile kapattı

Borsa günü yüzde 1.06 eksi ile kapattı
10 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 1.06 eksi ile 76.887 puandan kapattı

BİST-100 endeksi güne yatay başladıktan sonra Saat 10'da açıklanan cari açık ve büyüme verileri piyasa tarafından olumlu algılandı ve endeks 77.838 seviyesine kadar yükseldi. Ancak dolar/TL kurundaki yükseliş ve yurtdışı piyasalardaki düşüş endekse satış getirdi. Endeks haftayı yüzde 1.06 düşüşle 76.887 puandan kapattı. İşlem hacmi 2.7 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ İŞLEMLER

Borsa İstanbul, alışlarla başladığı günü öğleden sonra gelen satış dalgası ile yüzde 1.42 düşüşle 77.711 puandan kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 1.46 değer kaybederken sanayi endeksi ise 1.70 değer kaybetti. BİST-100 yeni güne yüzde 0.01 düşüşle 77.703 puandan yatay açılış yaptı.

Dolar endeksinin, yeniden 94.00 seviyesinin üzerine yerleşmeye çalışması da dolar/TL kuru üzerinde de etkisini gösteriyor. Kurun 2.90 seviyelerindeki seyri piyasalar açısından önem arz ediyor..Ayrıca saat 17'deki ABD Michigan güven endeksi, günün önemli yurtdışı verisi olarak izlenecek.

KÜRESEL PİYASALAR

Dünya bankasının küresel büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmesi sonrası başlayan hisse piyasasındaki tedirginlik dün de devam ederken güvenli limanlara rağbette artış görüldü.

 Dün AMB Başkan'ı Mario Draghi Avrupa Birliği (AB) ekonomisi ve AMB politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Brüksel'de konuşan Draghi, "Euro bölgesinin kurumsal altyapısına olan güven ve bu yapının açıklığının onarılmasına olan ihtiyacın önemine bir kere daha değineceğim. Mevcut yapının tamamlanmamış olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı. Diğer taraftan şirket tahvillerinin alınmaya devam etmesi başta Alman tahvilleri olmak üzere tüm Avrupa'da rekor düşük seviyelerin görülmesine neden oldu. Önceki gün başlayan satış baskısı dün de devam ederken Avrupa hisselerinde yüzde 1 üzerinde satışlar görüldü.

Amerika'da ise düşen enerji fiyatları ve değerlenen USD endeksiyle beraber gevşeme yaşanırken 2016 zirve seviyelerinden sarkmalar görüldü. Avrupa'dan ziyade satışların daha yavaş görüldüğü Amerika'da her şeye rağmen belli seviyelerde tutunma yaşandı. Ayrıca petrol cephesinde son 1 senenin en yüksek seviyesinden başlayan satış baskısı da gelişmiş ülke endekslerindeki baskıyı artırdı. Amerikan vadelileri güne yatay satıcılı başladı.

Bugün sabah Asya seansında Çin'in tatil olması işlem hacminde düşüşe neden olurken Japonya hisselerinde de gevşemeye neden oldu. Japon hisseleri güçlü yenle beraber yüzde 1'e varan satış yaşarken önceki günkü satışların devamının görülmesine neden oldu.

Günün önemli şirket haberleri - 10.06.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 10.06.2016

Dolar 2.91 seviyesinde

 Petrol gevşeme eğiliminde

 Altın 3 haftanın zirvesinden düştü

 

İki şirketten temettü ödemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)