E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.18 düşüşle kapattı---

Borsa günü yüzde 1.18 düşüşle kapattı

Borsa günü  yüzde 1.18 düşüşle kapattı
02 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 1.18 eksi ile 75.803 puandan kapattı

Güne satışla başlayan Borsa İstanbul gün içinde satışlarını artırarak 76 binin altına sarktı. Yurtdışı piyasalara paralel düşen endeks günü yüzde 1.18 düşüşle 75.803 puandan kapattı. Bankacılık endeksi günü yüzde 1.29 eksi kapatırken işlem hacmi 3.2 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Güne güçlü yükselişle başlayan BİST -100 endeksi bu eğilimi koruyarak günü yüzde 1.73 yükselişle 75.406 seviyesinden kapattı. Endeks yeni güne ise yüzde 0.02 eksi ile 76.699 seviyesinden yatay başladı. İlerleyen saatlerde altın fiyatlarının yükselmesi ve küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisi ile artan satışlar endeksin 75.788 seviyesine sarkmasına neden oldu.

Yurtiçinde TL varlıklarda değer kazançları  görülse de uzmanlar 77.000 seviyelerinin piyasadaki riskleri artırdığını belirtiyor. Küresel piyasalarda altının yükselmesini güvenli liman arayışı olarak algılayan uzmanlar  kar satışlarının etkili olabileceğini ifade ediyorlar.

Dün halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, ekonominin sapa sağlam durduğunu belirtirken, Türkiye’nin 15 Temmuz öncesine göre kenetlendiğine ve daha güçlü durduğunu söyledi. 5 Ağustos’ta açıklanacak Moody’s kararı  öncesi  piyasada yurtdışı borsalar,doların seyri ve bilançolar takip edilecek.

Analistlere göre teknik olarak endeks kısa vadeli yükseliş kanalı içerisinde tepki yükselişini devam ettiriyor. Kısa vadede endeks 75.400 üzerinde kaldıkça yükselişini kısa vadeli yükselen kanal direnci olan 77.700-78.000 aralığına doğru devam ettirmesi bekleniyor.  Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alıma yaklaşması nedeniyle hızlı tepki yükselişi sonrası gün içinde kar satışlarının oluşabileceği ifade ediliyor. Orta vadeli göstergelerde ise hala bir pozitif sinyal oluşmuş değil. Endeksin 75.400’ü tekrar aşağı kırması durumunda ilk hedef 73.500-74.000 aralığı olmak üzere geri çekilmenin devamı beklenmelidir.

Günün önemli şirket haberleri 02.08.2016

KÜRESEL PİYASALAR

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasada volatilite devam etti. Cuma akşamı Avrupa bankalarının stres testinden  başarılı geçmesi piyasa açılışında Avrupa hisselerinde yüzde 2’ye varan yükselişe neden olsa da günün geri kalanında kazançlarını sildiğini ve kayıpların arttığını gördük. Alman DAX30 endeksi her ne kadar günü yatay satıcılı kapasa da Avrupa’nın geri kalanında olumsuz hava hakimdi. Stres testinden başarısız çıkan İtalyan bankaları İtalyan hisselerinde  yüzde 2’ye varan satışlara neden olurken, Avrupa’nın geri kalanında ise yüzde 1’e varan satışlar görüldü.

Amerika’da ise sabah saatlerinde özellikle S&P500’de görülen yeni rekor seviyelerden kar satışları yaşanırken kısmi gerileme görüldü.  Petrol ve enerji fiyatlarında görülen değer kayıplarının devam etmesi başta enerji hisseleri olmak üzere Amerikan hisselerindeki kayıpları artırıyor. Amerikan tipi ham petrolün 40 dolar seviyesinin altını görmesi ve son 3 ayın en düşüğünde  seyretmesi enerji hisselerini de zorlamaya başladı. Diğer taraftan teknoloji tarafında ise açıklanan bilançolarla beraber yükseliş eğilimi de devam ediyor. Amerikan vadelileri güne primli başladı.

Bugün sabah Asya seansında ise Japonya’da yüzde 1’e varan satışlar görülürken, Çin ve Hong Kong’da ise alımlar ön planda.

Dolar 3 TL altında işlem görüyor

 

Altın 1350 seviyelerinde

 

Petrolde zayıf seyir sürüyor

 

Borsa'da işlem gören bankaların kar/zarar rakamları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K202 Ağustos 2016 19:25

    MUTLAKA BU İŞLERİN ARDINDAN GÜEL BİR YÜKSELİŞ OLACAKTIR...

  • AYHAN KAYHAN02 Ağustos 2016 13:57

    borsa dünya piyasalarına rağmen düşmemeye direniyor,darbe de itpotların aldığı kağıtlar daha kazıklanamadı,kazıklansa düşüşe geçecek