E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.36 artı kapattı---

Borsa günü yüzde 0.36 artı kapattı

Borsa günü yüzde 0.36 artı kapattı
22 Kasım 2016 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.36 yükselişle 75.811 seviyesinden kapattı

Güne yatay başlayan endeks öğleden sonra gelen alımlarla yükselişini 76.215 seviyesine kadar genişletti . 76 bin seviyesi üzerinde tutunamayan endeks günü yüzde 0.36 yükselişle 75.811 seviyesinden günü tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.79 yükselirken, işlem hacmi 3 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Güne alıcılı bir başlangıç yapan BIST-100 Endeksi, gün boyu gelişmeleri dolardaki hareketlere göre 75 bin – 76 bin bant aralığında fiyatladı ve günü yüzde 0.13 değer kaybıyla 75.543 seviyesinden tamamladı. Endeks yeni güne yüzde 0.02 düşüşle 75.529 seviyesinden yatay başladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki kur hareketliliğinin sadece Türkiye kaynaklı olmadığını söyledi. Şimşek "Son 13 yılda dolar en hızlı yükselişini son dönemde gösteriyor. Buradan önce 90'lı yıllar ile 2000'li yılların başı böyle bir süreç yaşanmış. Onden önce de 1980'li yıllarda yaşanmış. Bu ABD dolar endeksi doların reel değerinin diğer bütün para birimlerine karşı reel değerini gösteriyor. Dolar yükselişte. Yani özetle Türkiye'deki günü birlik kur hareketleri sadece Türkiye kaynaklı değil, sadece Türkiye'ye özgü değil.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 6,9 oranında azaldı Ekim ayında 74,04 olan endeks değeri Kasım ayında 68,93 oldu.

ABD borsası tarihi seviyesini geçti

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısının etkisi ile haftaya olumlu başlayan Dolar/TL kuru, TCMB' nın kura müdahalede bulunabileceği beklentileriyle gün boyu sakin veri gündeminin de etkisi ile satıcılı bir yön izledi. Gün içerisinde 3.35 kademesini test eden kur, 3.36 seviyelerinde dengelenerek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Yeni güne gevşeme eğilimi ile başlayan kur 3.3521 seviyesini test etse de ardından gelen alımlarla an itibari ile yükselişini yüzde 0.62 ile 3.3848 seviyesine taşıdı. 

Piyasalar TCMB'nin bu haftaki toplantısına odaklandı. Merkez Bankası'nın ne yönde adım atacağına dair farklı görüşler mevcut. TCMB'nin 24 Kasım Perşembe günü gerçekleştireceği PPK toplantısına yönelik bazı ekonomistler 7,50 olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) 25 baz puan artış olacağını, bazıları ise faizlerin sabit tutulacağını öngörüyor. Ekonomistlerin tamamı yüzde 8,25 olan marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) ve yüzde 7,25 olan borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) değişiklik beklemiyor.

Petrol, İran'ın OPEC'in arz kısıntısı konusunda anlaşmaya varacağına ilişkin iyimserliğini işaret etmesi ve Irak'ın gelecek haftaki OPEC toplantısı öncesi gruptaki birliği güçlendirmek için teklifler sunacağı haberleri ile değer kazandı. Nijerya'nın OPEC delegesi Ibrahim Waya'ya göre, OPEC, Cezayir'de tarafların petrol arzını azaltmaya yönelik vardığı uzlaşmanın detaylarını Salı günü (bugün) Viyana'da gerçekleşecek toplantıda belirleyecek.

Piyasaların dikkati MB'nin toplantısına çevrildi

 

Forex'te kazanç oranı yükseliyor

 

Dolar/TL yükselişte

 


 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)