E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.11 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 1.11 yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 1.11 yükselişle kapattı
28 Aralık 2016 - 19:25 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 1.11 yükselişle 77.547 seviyesinden tamamladı

Haftanın 3. gününde hareketlenen piyasalar BİST-100 endeksinde alımlara neden oldu. Güne yatay negatif başlayan endeks 76.514 seviyesini görmesinin ardından alımlarını 77.549 seviyesine genişletti. Gün boyu pozitif seyreden endeks günü yüzde 1.11 kazanç ile 77.547 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 1.35 yükselirken işlem hacmi 2.1 milyar TL oldu.

GÜN İÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul dün alımla başladıktan sonra gün boyu negatif seyretti ve günü yüzde 0.43 düşüşle 76.699 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.65 düşerken işlem hacmi 1.5 milyar TL oldu. Endeks yeni günde ise yüzde 0.02 düşüşle 76.687 seviyesinden yatay başlangıç yaptı.

Noel tatili nedeniyle sakin olan piyasalarda yatay ve hacimsiz seyirler izlenirken, bugün dolar endeksinin 103.50 seviyesine sıçraması, gelişmekte olan ülke kurları üzerinde de baskı yarattı. Bugün, Türk Lirası'nın yanında Güney Afrika Randı, Hindistan Rupisi ve Rus Rublesi de dolar karşısında değer kaybetti. Kur yeni günde 3.55 seviyesini test etti. Küresel hisse senetleri düşük hacimli işlemlerle yükselirken, petrol yaklaşık yedi yılın en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

Türkiye Konut Fiyat Endeksi 2016 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,47 oranında artarak 222,43 seviyesinde gerçekleşti.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,85 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 5,31 oranında arttı. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2015 yılı Ekim ayında 1730,46 TL/m2 iken 2016 yılı Ekim ayında 1914,20 TL/m2 olarak gerçekleşti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ekonomide 2016’yı değerlendiren Şimşek, “2016 çok zor bir yıldı. Ona rağmen Türkiye büyük bir direnç gösterdi” diye konuştu. Dünya ekonomisine bakıldığında, büyümenin neredeyse yüzde 3’ün altına düştüğü, küresel ticaretin yüzde 1,7’ler civarına indiği bir dönemden bahsedildiğini dile getiren Şimşek, “2016 başına piyasalara büyük bir volatilite ile başladık, çünkü küresel faiz patikasının çok farklılaşacağı, emtia fiyatlarının çöktüğü, böyle bir dönemde başladık. Şimdi düşünüyorum, 2017 bundan daha kötü olabilir mi?” şeklinde konuştu.

Bir madde daha komisyondan geçti

 

The Johnson Redbook'un hazırladığı indikatöre göre, ABD'de büyük mağazalarda perakende satışlar aralık ayının dördüncü haftasında bir önceki ayın aynı dönemine göre yüzde 0,8 artış kaydetti. Redbook'un açıkladığı verilere göre, satışlar aynı dönemde mevsimsel etkilerden arındırılmamış verilerle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artış gösterdi. Aralık ayının dördüncü haftasında satışlar geçen yılın aynı haftasına göre de yüzde 2,1 yükseldi.

TBMM Anayasa Komisyonunda gece yarısına kadar süren çalışmalarda 3. ve 4. maddeler sonrasi 6. madde de kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre, TBMM'nin görev ve yetkileri; kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek olarak belirleniyor. 

Küresel analistler Rusya için olumlu düşünürken Türkiye için kötümser... Birçok kişi ise Türk Lirası'na ilişkin uyarıda bulundu. Morgan Stanley stratejisti James Lord, ucuz görünmesine karşın, liradaki aşağı yönlü beklentisini koruyor. Capital Economics Ltd., Merkez ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bankalarının finansal rasyolarının gelişme gösterdiğini, buna karşın Rusya ve Türkiye'de hala bir gelişme olmadığını söyledi. Neuberger Berman Europe Ltd., yerel risklerin tamamen fiyatlanmış olmasıyla birlikte, Türkiye'deki yabancı para cinsinden tahvillerin ucuz kaldığını belirtti.

Sabiha Gökçen'den uçacaklar dikkat!

 

El Bab operasyonu ne zaman bitecek

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nh28 Aralık 2016 19:36

    Anlayan beri gelsin. Borsanın yükselmesi için bir tek olumlu bir indikatör yokken,bu neyin kafası. Yine ters köşe olduk. Dolar 3,60 a dikmiş gözünü,yabancı kaçıyor,memlekette olumlu hiç bir şey kalmadı.???