E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.22 puan artıda kapattı---

Borsa günü yüzde 0.22 puan artıda kapattı

Borsa günü yüzde 0.22 puan artıda kapattı
19 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.22 yükselişle 78.145 puandan kapattı

Haftanın son işlem gününe yatay pozitif açılış yaptıktan sonra tüm gün ekside seyreden BİST-100 endeksi kapanışa doğru dolar/TL'nin 2.93 seviyesinin altına gevşemesi ile gelen alılar sonucu yükselişe geçti. Endeks günü yüzde 0.22 yükselişle 78.145 puan seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 2.3 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul dün güne pozitif başlangıç yaptıktan sonra terör eylemlerinin etkisi ile gevşedi. Endeks öğleden sonra dolar/TL'nin 2.93 seviyesinin üzerine çıkması ile gelen satışlarla birlikte 78 binin altına indi ve günü yüzde 0.23 düşüşle 77.970 seviyesinden günü kapattı. Endeks yeni güne yüzde 0.04 artışla 78.003 seviyesinden yatay açılış yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gündem ve Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin attığı adımları terörün finansmanını bitirmek üzere yapılan hamleler olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Şimşek, FETÖ ile bağlantısı olmayan şirketlerin rahat olması gerektiğini söyledi. Ayrıca bu şirketlere yönelik operasyonlarda bankalarla birlikte çalışıldığını dile getirdi.  Açıklamalarının devamında Mehmet Şimşek, TCMB’nin döviz rezervini artırması gerektiğinin altını çizdi ve uygulanan politikaların devam edeceğinin sinyalini verdi. Ayrıca değişen koşullar ile birlikte Türkiye’nin hedeflenen 2016 büyüme rakamı olan yüzde 4,5’i yakalayamayacağının altını çizdi.

Günün en önemli beklentisi  bugün saat 23:00 civarında açıklaması beklenen Fitch'in kredi notu ile ilgili değerlendirme olacak.Üç  önemli kredi derecelendirme kuruluşundan bir tanesi olan Fitch'in değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunda ve görünümünde değişikliğe gitmesi  beklenmiyor. 15 Temmuz sonrasındaki sürece bakıldığında Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine kurulmuş bir ekonomi olduğunun görülmüş olması ve son zamanlarda yaşanan şoklara rağmen sağlam bir ekonomik direnç gösterilmesi Fitch’in not indirimi yönünde karar almayacağı beklentisini güçlendiriyor. Bekleme yönünde karar çıkması durumunda ise kredi derecelendirme kuruluşu bundan sonraki süreçte hükümetin vermiş olduğu ekonomik reformlar konusunda adım atıp atmayacağını gözlemleyecektir.

Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu değiştirmeyeceği beklentisinde olunsa da, takip edilmesi gereken diğer önemli gösterge şu anda durağan olarak belirlenen Türkiye görünümünün negatife çekilme olasılığı. Herhangi bir not indirimi olmasa da görünümün negatife çevrilmesi durumunda da Türk Lirası’nda değer kayıpları görülebilir.

Başbakanlık'ta FETÖ operasyonu

Yurtiçinde artan güvenlik endişeleriyle birlikte yükselişe geçen kur bu yükselişi ikinci gününe taşımaya hazırlanıyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in bugün vereceği  Türkiye kararı kurda hareketliliğin artmasına neden olabilir. Herhangi bir not indirimi beklemesek de görünümün negatife çevrilmesi kurda yükselişi beraberinde getirebilir. Dolar/TL kurunda fiyat şu saatlerde yüzde 0.11 kazançla 2.9310 seviyesinde…

Altın haftanın ilk işlem gününden bu yana alıcılı bir seyir izlese de haftanın son işlem gününde satış baskısının hakim olduğu bir gün yaşıyor.  Hafta içerisinde FOMC tutanaklarının etkisiyle 1355 doların üzerine kadar çıkan altın, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlamakta zorlanıyor. Ons altın şu saatlerde yüzde 0.38 kayıpla 1347 dolar seviyesinde…

Petrol fiyatlarında altı gündür devam eden yükseliş hareketinin bugün yavaşladığını görülüyor. Hafta boyunca önümüzdeki ay Cezayir’de yapılacak olan OPEC toplantısında arz dondurma konusunda anlaşma çıkacağı beklentileriyle yükselen ham petrole, ABD ham petrol stoklarının beklentiden fazla azalması da destek olmuştu. Bu akşam ise yine ABD’den açıklanacak Baker Hughes sondaj kuyusundaki değişim petrolün fiyatlamasında belirleyici olabilir. Bugün 51,20 seviyesine kadar yükselen brent petrolde, bu seviyeden gelen tepki satışlarıyla başlayan geri çekilmeni devamında 50,00 desteği oldukça önemli. Petrol şu saatlerde yüzde 0.21 kayıpla 50.67 dolar seviyesinde…

SGK alacakları yeniden yapılandırılıyor

 

81 ilin 74'ü FETÖ'cüydü!

 

Meclis,23 Ağustos'ta tatile girecek

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)