E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.15 eksi ile kapattı---

Borsa günü yüzde 1.15 eksi ile kapattı

Borsa günü yüzde 1.15 eksi ile kapattı
20 Mayıs 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 1.15 düşüşle ile 76.357 puandan kapattı

Gün boyu kurun hareketleri ve haber akışları ile dar aralıkta dalgalanan Borsa İstanbul, seans sonu gelen hızlı satışlarla eksilerini artırdı. Haftayı yüzde 1.15  eksi ile 76.357 puandan kapatan borsada işlem hacmi 3.8  milyar TL olarak gerçekleşti. Dolar/TL kuru şu saatlerde 2.98 TL'nin üzerinde seyrediyor.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Çarşamba günü Borsa İstanbul,yüzde 0.04 gibi hafif düşüşle 77.243 puandan kapattı. Bir günlük tatilin ardından endeks yeni güne yüzde 0.04 eksi ile 77.209 puandan hafif düşüşle başladı.

Dolar/TL kuruna göre hareket eden endeks hafif eksi ile güne başladıktan sonra, saat 10.00'da yüzde 0.15 gibi artıya geçti.Seans başında dalgalı seyir süren endeks ardından gelen satışlarla eksilerini artırdı. Yüzde 0.70 eksi ile 76.600 puan seviyelerinde seyreden endekste dolar kurunun yönü etkili olmaya devam ediyor. 

Çarşamba günü açıklanan ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyeleri Nisan ayı toplantısında Haziran ayında bir faiz artırımı yapılması olasılığını açık tuttular. ABD tarafında dün açıklanan "Philadelphia FED İmalat Endeksi" 1,8 ile beklentilerin altında kalırken, "Haftalık İşsizlik Başvuruları" ise 278 bin kişi ile beklentiye yakın gelmiştir. FED Başkanlarından Dudley ve Lacker yaptıkları açıklamalarda Haziran ayında faiz artırımı olabileceğini pekiştiren açıklamalarda bulunmuşlardır. FOMC toplantı tutanaklarında Haziran ayı toplantısının canlı tutulması doların küresel bazda değer kazanmasını tetiklerken, dolar/TL  kuru 3.00 seviyesine yükseldi.

Wall Street'te endeksler perşembe gününü ABD Merkez Bankası'nın Haziran ayında faiz artışı yapabileceği olasılığıyla düşüşle tamamladı. Bugün vadeli piyasaları pozitif yönde seyrediyor. Asya piyasalarında olumlu seyir gözlenirken, Avrupa piyasaları dünkü düşüşün ardından toparlanma eğiliminde. Dolar/TL kuru şu saatlerde 2.9813 seviyesine gevşedi.

Dün 19 Mayıs nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı olmasına rağmen gözler siyasi arenadaki haber akışındaydı. AKP hükümetinin 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Genel Kurul öncesi başkan adayı olarak Binali Yıldırım'ı aday göstermesi piyasada rahatlama etkisi oluşturdu.  Şimdi sıra kabineden hangi isimlerin çıkacağına ve piyasanın bu isimleri ne şekilde karşılayacağına geldi.  Hafta sonu yapılacak olan AKP genel kurulunda Binali Yıldırım'ın tek aday olarak girecek olması Başbakan olacağını gösterirken Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hükümetin kabineyi hızla oluşturması gerektirdiğini söyledi.24 Mayıs'ta gerçekleştirilecek TCMB Para Politikası toplantı kararında koridorun üst bandında indirim beklentileri ve yeni hükümet yönetiminin netleşmesi özellikle Lira ve Türk varlıkları fiyatlamasında etkili olacaktır.

Bugün yurtiçinde veri akışı sakin. Euro Bölgesi'nde Almanya'da ÜFE, ABD tarafında ise TSİ 17.00'da açıklanacak "İkinci El Konut Satışları" verisi takip edilecektir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 20.05.2016

  

Dolarda dalgalanma sürüyor

 

Petrolde satışlar etkili

 

 Altın 1254 dolar seviyesinde

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)