E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.01 artı kapattı---

Borsa günü yüzde 0.01 artı kapattı

Borsa günü yüzde 0.01 artı kapattı
21 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.01 artı ile 77.531 puandan kapattı

Güne pozitif açılış yaptıktan sonra 77.317 ile 78.060 puan arasında yatay seyretti. Günü yüzde 0.01 artı ile 77.531 seviyesinden yatay kapattı. İşlem hacmi 3.1 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Küresel piyasalar İngiltere'nin Perşembe günkü referandumu ile ilgili anketlerin Brexit endişelerini azaltması ile alımların hızlandığı gün de ,Borsa İstanbul'da olumlu etkilenerek yüzde 2.77 kazanç sağlayarak günü 77.523 puan seviyesinden tamamladı.Yeni güne endeks yüzde 0.05 artışla 77.559 puandan yatay açılış yaptı.

Gün boyu pozitif seyrini koruyan BİST-100 endeksi saat 14'de Merkez Bankası'nın üst bantta 50 baz puan indirmesinin ardından alışlarını artırarak yüzde 0.62 kazançla 78.060 puanı gördü. Öğleden sonra gelen satışlar endeksin yüzde 0.16 eksiye geçerek 77.375 puan seviyesine kadar gevşedi.

Brexit endişelerinin yerini iyimserliğe bırakmasıyla beraber görülen sert yukarı yönlü hareketler,farklı kamuoyu araştırmalarının her iki tarafın önde gittiği şeklinde farklı sonuçlar göstermesi ile birlikte piyasalar bu sabah biraz daha sakinleşmiş görülüyor.

Bugün Merkez Bankası, yapacağı para politikası kurulu toplantısının ardından faiz kararını açıklayacak. Piyasalar Merkez Bankası'ndan faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirim beklemekte. Faiz koridorunun alt bandı ve politika faizinde ise değişim konusunda bir beklenti mevcut değil. TCMB'nin beklenti dahilinde indirim yapması durumunda bekle-gör taktiğiyle fiyatlar bir süre izlenmeli. Faiz koridorunun üst bandında yapılacak bir indirim bankaların borçlanma maliyetinin aşağı çekeceği için bankacılık sektörü öncülüğünde Borsa'da alımlar görülebilir.

Bugünün diğer verileri  Euro Bölgesi'nde ZEW ekonomik güven endeksleri ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi konuşması  olacak. ABD'de ise gözler Fed Başkanı Yellen'in konuşmasında olacak.
Petrol tarafında akşam saatlerinde Amerikan Petrol Enstitüsü'nün açıklayacağı haftalık ham petrol stok değişimleri izlenecek.

Günün önemli şirket haberleri - 21.06.2016

KÜRESEL PİYASALAR

Haftanın ilk işlem gününde küresel hisse piyasasında ralli etkisi görülürken başta Avrupa hisseleri olmak üzere tüm piyasada sert alımlar görüldü. Hafta sonu yapılan AB referandumu anketinde AB yanlılarının önde olması piyasadaki baskıyı azaltırken piyasada iyimserlik yarattı. Gelişen ve gelişmiş ülke endekslerinin yükselişe devam ettiği günde tahvillerde de hareketlenme devam etti.

Avrupa hisseleri günü yüzde 3.5 üzerinde primli kapatırken, Alman DAX30 endeksinin 10.000 seviyesine yakın seyrettiği görüldü. Alman 10 yıllıklarında toparlanma yaşanırken, Avrupa ekonomisine dair pozitif sinyal görüldü. Devam eden İngiltere haberleri Avrupa hisseleri başta olmak üzere tüm piyasada fiyatlanmaların devam etmesine neden olacakken hareketlilik önümüzdeki günlerde de devam edebilir.

Amerika'da ise yükselişler yüzde 1 üzerinde gerçekleşti. Avrupa hisselerine nazaran yavaş kalan alımlara rağmen yüzde 1.5 üzerinde primlenmenin yaşandığı Amerikan hisselerinde olumlu hava devam ediyor. Hem Dow Jones hem de S&P500 2016 zirve seviyelerine tekrardan yönelirken, toparlanan enerji fiyatlarından da destek aldığı görülüyor. Amerikan vadelileri güne primli başladı.

Petrol fiyatları yüzde 2'ye varan alımlar yaşarken, başta enerji hisseleri olmak üzere sanayi hisselerinde alımlara neden oluyor. Bugün sabah Asya seansında alımların devam ettiği görülürken, Japonya hisselerinde yüzde 1'e varan alımlar görüldü. Çin ve Hong Kong'da alımların yavaş kaldığı görülse de İngiltere iyimserliği devam ediyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 21.06.2016

 

Dolar 2.90 seviyesini koruyor

 

Emek Elektrik temettü ödemesi yapıyor

 

Petrol yükselişini durdurdu

 

Altın fiyatları dalgalanıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süleyman Bulucu21 Haziran 2016 21:25

    İngilterenin çıkacağı olası değil ama yarın borsalarda düşüş olur.Her ne kadar tehlike olmasada bazı yatırımcılar risk almaz istemez. ytd.

  • Vatandaş21 Haziran 2016 17:50

    ingiltere, ab den çıkmaz, boşuna onca sıkıntı...