E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.33 düşüşle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.33 düşüşle kapattı

Borsa günü yüzde 0.33 düşüşle kapattı
02 Kasım 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST -100 günü yüzde 0.33 düşüşle 77.171 seviyesinden kapattı

Güne düşüş eğilimi ile başlayan endeks 77.611 seviyesine kadar yükselse de toparlanma çabaları başarısız oldu. Gün içerisinde 77.155 seviyesine kadar gevşeyen BİST-100 endeksi günü yüzde 0.33 kayıpla 77.171 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.50 düşerken, işlem hacmi 3 milyar TL oldu.

GÜN İÇİ GELİŞMELER

Küresel piyasalarda dün Trump ihtimalinin artması ile yaşanan endişe ve Türkiye sınırında artan jeopolitik riskler TL varlıklarda zayıflamaya neden olurken, özellikle bankacılık hisseleri önderliğinde kayıplar arttı. Bankacılık hisseleri yüzde 2'ye varan değer kaybı yaşarken, endeks günü yüzde 1.41 düşüşle 77.428 seviyesinden günü tamamladı. BİST-100 yeni güne yüzde 0.11 düşüşle 77.341 seviyesinden başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, ekimde ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,77 azalarak 12 milyar 893 milyon dolara gerilerken, ithalat ise yüzde 0,8 artarak 17 milyar 38 milyon dolara yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut kredisi faizlerinin düşürülmesi çağrısının ardından konutta aylık faizi yüzde 1'in altına çeken bankalar, faizlere ilişkin sektörü eleştiren Başbakan Binali Yıldırım'la dün akşam yaptıkları görüşme öncesi ikinci indirim yarışına girdi.Siyasiler ve ekonomi yönetiminden gelen çağrılar sonrası bankacılık sektöründe konutla başlayan faiz indirimi, daha sonra ihtiyaç kredilerine yansımıştı. Önceki gün başlayan ikinci faiz indiriminde ise konut ve tüketicinin yanı sıra taşıt kredileri faizlerinde de indirime gidildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye’deki darbe girişimi ve olağanüstü hal uygulamasının sermaye akışı üzerindeki etkisinin son derece küçük olduğunu açıkladı. Uluslararası Para Fonunun “Bölgesel ekonomik Gelişmeler” raporunda Türkiye ekonomisinin bu yıl sonunda yüzde 3,3, 2017 yılında ise yüzde 3 büyümesinin beklendiği belirtildi.

BNP Paribas stratejistleri Salı günü yayınladıkları raporda, 6 ayın en düşük seviyelerinde seyreden Türkiye CDS'lerinin küresel anlamda en uygun fırsatlardan olduğunu söyledi. BNP raporunda, 5 yıl vadeli Türkiye CDS'lerinin alınması, 5 yıl vadeli Güney Afrika CDS'lerinin satılması tavsiye edildi. BNP 2021 vadeli dolar cinsinden Türkiye tahvillerinde de alım önerdi.

New York borsası düşüşle açıldı

 

Piyasalarda 8 Kasım ABD başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliğin vermiş olduğu tedirginlik devam ediyor. ABC News/Washington Post'un düzenlediği anket, Trump'a desteğin yüzde 46 ve Clinton'a ise yüzde 45 olduğunu gösterdi. ABC, Trump'ın Mayıs ayından bu yana ilk kez Clinton'ın önüne geçtiğini kaydetti. Daha önceki ABC News/Washington Post anketinde, Clinton yüzde 48'e yüzde 42'i Trump'ın önündeydi. Trump ihtimali piyasada baskıya neden olurken, bu akşam FOMC toplantısı sonuçları merakla takip edilecek.

Altın bugün 1304.46 doları gördü.Cuma günü gelen Clinton'ın e maillerine FBI 'ın soruşturma açtığı haberleriyle seçimlere 6 gün kala Trump'ın yeniden yükselişe geçmesi ile yatırımcıların güvenli liman alımları ile altına yönelmesi sonucu ons altın bir ay önceki seviyelerine yükseldi. Dün ABD seansında da altına yönelik olarak borsa yatırım fonu ve benzer türev ürünlerine olan rağbetin artmasına neden oldu.

Petrol fiyatları dördüncü gününde de düşmeye devam ediyor.  30 Kasım'da yapılacak OPEC
toplantısından anlaşma çıkacağına yönelik beklentilerin iyice zayıflaması ve özellikle İran ve Irak kaynaklı OPEC içi uzlaşının sağlanamamış olması düşüşün en büyük nedeni. Dün açıklanan
petrol stoklarındaki 9.3 milyon varillik artış ise petrol fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketin hızını artırdı.

Altın 1300 doların üzerinde

 

Piyasalarda FOMC toplantısı bekleniyor

 

FED ilacı kendi gazozuna atar (mı?)

 



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Dinçer02 Kasım 2016 20:00

    Dolar zirveyede borsaya dönüş başlayacaktır.Fed den olumsuz bir haber gelme olasılığı yok hatta faiz artırımını 2017 ye ertelemeleri yönünde sinyal gelirse b,ist yarın kafadan bin puan artı açabilir. ytd.

  • rasim02 Kasım 2016 10:15

    Petkim 4.05 al pişman olmazsiniz