E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.57 artı ile kapattı---

Borsa günü yüzde 0.57 artı ile kapattı

Borsa günü yüzde 0.57 artı ile kapattı
17 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.57 yükselişle 78.147 seviyesinden kapattı

BİST-100 endeksi açılışın ardından 77.602 seviyesine kadar gevşese öğleden sonra hızlanan alımlarla kazançlarını yüzde 1'in üzerine atarak 78.599 seviyesini gördü. Endeks kapanışını ise yüzde 0.57 artı ile 78.147 seviyesinden gerçekleştirdi. Bankacılık endeksi yüzde 1.05 yükselirken, işlem hacmi 2.9 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul dün gün sonuna doğru dolar/TL kurunun eksilerini azaltması ile satışlarını hızlandıran BİST-100 kapanışını yüzde 0.98 düşüşle 77.707 seviyesinden gerçekleştirdi. Endeks yeni güne yüzde 0.12 artışla 77.799 seviyesinden başladı.

Bugün açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yatırımcıların Türkiye algısının düzelmeye başladığını ve hızla normalleşen Türkiye'ye yatırımcıların ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Haftaya satıcılı bir başlangıç yapan kur dün de bu satıcılı seyrine devam etmişti. Bugün ise dolar endeksindeki toparlanmayla birlikte hafif alıcılı bir seyir izleyen kurda yurtiçinde yaşanan olumlu gelişmeler kuru etkilemeye devam ediyor. Bu akşam saatlerinde ise ABD'den açıklanacak FED tutanaklarıyla birlikte kurda hareketlilik artabilir.

Gözler bu akşam saat 21.00'de açıklanacak  FED tutanaklarına çevrilmiş durumda. Son zamanlarda ABD'den gelen karışık veri akışı, bu akşam açıklanacak tutanakların içeriğini daha önemli bir hale getiriyor. Bilindiği üzere toplantı ardından gelen açıklamalarda ABD ekonomisine olan risklerin hafiflediği ve istihdam piyasasının sıkılaştığına değinilerek, bu yıl içerisinde ikinci bir faiz artırımı için elverişli ortamın oluşmaya başladığı ifade edilmişti.

Lavrov Türkiye'ye gelecek!

KÜRESEL PİYASALAR

Dün Euro Bölgesi'nde ticaret dengesi ve Alman ZEW ekonomik güven endeksi beklentileri karşılasa da Alman DAX30 endeksi önderliğinde kar satışları yaşandı. ZEW raporunda Alman ekonomisinin pozitif yönde gittiği açıklanırken, DAX30'un 10620 ve 10730 arasında dalgalanmaya devam ettiği görülüyor.

Dün ABD enflasyon verilerinin beklentileri karşılayamamasının ardından Dolar endeksinde değer kayıpları artarken verinin hemen akabinde New York Fed başkanı William Dudley'in açıklamaları bir anda havayı değiştirdi. Dudley, Fed fund futures larının faiz artırımı olasılığını düşük fiyatlarığını ve Eylül FOMC toplantısında faiz artırımının mümkün olduğunu söylemesi ardından Dolar endeksi yeniden 95.00'li seviyelere doğru toparlandı.  Buna benzer bir açıklama da akşam saatlerinde Dennis Lockhart'dan geldi. Lockhart, ABD ekonomik büyümesinin hızlandığına güvendiğini belirterek, ekonominin bu yıl en az bir faiz artırımı için zemin hazırladığını söyledi. Amerikan hisseleri teknoloji önderliğinde gerilerken, bu sefer petrol fiyatlarındaki toparlanma da tutamadı.

Petrol fiyatları da arka arkaya yükselişini dördüncü güne taşıdı. Petrol fiyatları Eylül ayındaki gayri resmi OPEC toplantısında üretimin dondurulması tartışmalarının yeniden başlayabileceği spekülasyonu ve Dolar'daki zayıflığın fiyatları desteklemesi ile yükselmeye devam etti. Vadeli petrol kontratları Suudi Arabistan Enerji Bakanı'nın piyasaya istikrar kazandırmayı görüşmeye hazır olduklarını söylemesinin ardından yükselişini ara vermeden sürdürüyor.

Bugün sabah Asya seansında USD/JPY'nin bir miktar toparlaması nedeniyle, Japonya ve Hong Kong borsalarında tepki alımları görülse de tepki alımlarının sığ kaldığı görüldü.

 

Dolar düşüşünü durdurdu

 

Altında görünüm negatif

 

Petrolde veriler bekleniyor

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)