E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 2.41 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 2.41 yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 2.41 yükselişle kapattı
12 Temmuz 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 2.41 yükselişle 81 bin 141 seviyesinden kapattı

Küresel piyasalardaki olumlu hava ve ABD borsalarındaki zirve denemelerinin etkisi ile yükselişini bugün de sürdüren Borsa İstanbul endeksi, bankacılık sektörü öncülüğünde yüksek işlem hacmi ile günü yüzde 2.41 yükselişle 81.141 puanla iki ay önceki zirve seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 4.8 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününde küresel hisselere paralel olarak gelen alımlar ile günü yüzde 1.56 değer kazanarak 79.234 seviyesinden kapattı. Yeni güne yüzde 0.17 yükselişle 79.366 puandan yatay açılış yaptı. 

Açılışın ardından yükselişini sürdüren endeks 80.069 seviyesine kadar yükseldi. Yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın sürmesi, dolar/TL'deki gevşeme ve TCMB Başkanı Çetinkaya'nın açıklamaları ile yükselen endeks öğleden sonrada alımlarını sürdürerek 81.076 seviyesine kadar yükseldi. Dow Jones endeksinin tüm zamanların rekoruna yaklaştığı piyasalardaki yükseliş dalgası ile BİST-100 endeksi de iki ay önceki zirvesi olan 81 bini test etti. Şu saatlerde yüzde 2.15 kazançla 80.935 puan seviyesinden işlem görüyor. BİST Bankacılık endeksi yüzde 3,4 yükselişle 24 mayıs'tan beri en hızlı yükselişini yaşıyor.

Küresel çapta Brexit'in olumsuz etkilerini önlemeye yönelik merkez bankalarının yeni teşvikler verilebileceğine dair açıklamaları ile istihdam verisinin yansımaları piyasalarda olumlu hava estirdi. Bu iyimser havanın etkisi altında bugün İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney'in konuşması yakından takip edilecek. Diğer yandan geçtiğimiz hafta İtalyan bankaları ile ilgili artan kaygılar sonrasında bugün yapılacak Avrupa bölgesi Maliye Bakanları toplantısı piyasalar tarafından önem arzediyor.

Analistlere göre teknik olarak 79.200 seviyesinin üzerinde kapatan BİST-100 endeksinde  alımların devam etmesi durumunda 80.000 seviyesine doğru yükselmesi bekleniyor,aksi durumlarda ise 78.500 puan seviyesine doğru satışların görülmesi, bu seviyenin kırılması durumunda ise 78 bin seviyesine doğru düşüşün devam etmesi beklenebilir. Endeksin 80 bin puan seviyesinin günlük periyotta piyasayı tutması durumunda 79-80 bin aralığında denge arayışı devam edecektir. Olası sert yükselişlerde 80 bin puan seviyesi aşılırsa 81 bin seviyesine doğru yükseliş devam edebilir. 

Günün önemli şirket haberleri - 12.07.2016

KÜRESEL PİYASALAR
                                                                                                                                          
Dün haftanın ilk işlem gününde küresel piyasada sakin veri akışı yaşanırken hisse senetleri piyasasında olumlu hava devam etti. Euro Bölgesi maliye bakanları Brüksel'de bir araya gelerek Brexit'i değerlendirdiler. Avrupa borsaları küresel büyümeye ilişkin oluşan iyimserlik ve Japonya'daki seçimler sonrasında DAX30 liderliğinde yükselişini dün de devam ettirdi. İngiltere'de ise Başbakan David Cameron yeni Başbakan'ın Theresa May olacağını açıklarken Çarşamba günü istifasını sunacağını söyledi. Haberin ardından İngiliz Sterlini,dolar karşısında değer kazandı.

Amerika'da ise dün FED üyeleri Mester ve George faiz oranlarını düşük tutmak riskli olabilir açıklamasında bulundular. ABD hisse senetleri yükselişini dün de devam ettirirken S&P500 endeksi tüm zamanların zirve seviyesi olan 2.137 seviyesine yükseldi. Dow endeksinde de alımlar görülürken gün sonunda yüzde 0.4'lük yükseliş kaydetti. Amerikan vadelileri güne hafif yükselişle başladı.

Japon hisseleri son dönemin en dik kazancını yaşarken kazançlar yüzde 3 seviyesinde devam ediyor. Yen, hükümetin Pazar günkü seçimleri kazanmasının ardından, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin mali teşvik planları açıklamasıyla 2014'ten beri en sert düşüşünü yaşadı.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 12.07.2016

 

Dolar 2.89 TL'nin altını test etti

 

 

Altın 1354 seviyesinde

 

Petrolde arz fazlalığı zayıf seyre neden oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)