E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.96 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.96 yükselişle kapattı

Borsa günü  yüzde 0.96 yükselişle kapattı
09 Ağustos 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi olumlu gelişmelerle günü yüzde 0.96 yükselişle 78.524 seviyesinden kapattı

Güne pozitif başlayan BİST-100 endeksinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmelerden gelen olumlu haber akışı endekste alımların hızlanmasını sağladı. Günün diğer önemli haberi TC Merkez Bankası'nın, Türk Lirası zorunlu karşılık oranlarını tüm vadelerde 50 baz puan indirmesiydi ve haber ile hızlanan banka hisseleri endeksi yüksek işlem hacmi ile 78.800 puan seviyesinin üzerine taşıdı. Ardından endeks günü yüzde 0.96 yükselişle 78.524 puan seviyesinden sonlandırdı. Bankacılık endeksi yüzde 1.12 yükselirken işlem hacmi 5.4 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST- 100 endeksinde Moody's sonrası küresel piyasalara paralel ancak  daha  sert pozitif ayrışma görüldü. Endeks günü Bankacılık endeksi öncülüğünde yüzde 2.2 5 değer kazanarak 77.779 seviyesinden kapattı. Endeks yeni güne yüzde 0.17 artışla 77.908 puandan açılış yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara-Moskova arasındaki uçak krizinden sonra ilk kez bir araya geldi. Tarihi görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü, heyetlerarası görüşmeye geçildi.

TC Merkez Bankası,TL cinsi zorunlu karşılıkları 50 baz puan indirirken, rezerv opsiyon katsayılarını bazı dilimlerde artırdığını ve finansal sisteme 1.1 milyar lira ve 600 milyon dolar ilave likidite sağladığını açıkladı.

Dün piyasalarda Moody's'in pas geçmesi ile hafta sonu birlik mesajları veren siyasilerin tutumu  piyasada olumlu algılandı. Dün açıklanan sanayi üretimi verisi yüzde 1.1 artış sağlarken bir önceki döneme göre yavaşlama görüldü. Sanayinin ilk altı aylık ortalama büyümesinin arındırılmamış rakamlara göre yüzde 4,3 olduğu görüldü.

Analistlere göre teknik olarak 77.500 seviyesinin üzerinde kapatan BİST-100'de alımların devam etmesi durumunda 78.200 ve 79.000, olası kar satışları görülmesi durumunda ise 77.000 ve 76.000 seviyeleri izlenebilir. TL varlıklardaki değer kazancı dolarda gevşemeye neden oldu. Kurun 3 TL altında hareketlenme yaşaması piyasada olumlu görülüyor.

Erdoğan-Putin görüşmesini dünya basını nasıl yorumladı

KÜRESEL PİYASALAR

Veri akışının zayıf olduğu Avrupa'da açılış sonrasında alımlar devam etse de günün geri kalanında kar satışları görüldü ve günü sabaha kıyasla daha az alıcılı kapattı. Alman DAX30 endeksi kritik 10.460 direncine kadar yükselse de bu seviyenin kırılmadığı ve kar satışlarının başladığını gördük.

Amerika'da ise rekor seviyelerin tazelendiği günde günün 2. Yarısında kar satışları başladı. Özellikle petrol fiyatlarında dip seviyeden yaşanan yüzde 10'a varan toparlanma sonrasında başlayan kar satışları ve rekor seviyelerde tutunamaması yatay satışlara neden oldu. ABD'de başkanlık için yarışan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, seçilmesi halinde vergi oranlarında önemli oranda indirim yapacağı taahüdünde bulundu. Trump'ın bu açıklaması seçim öncesinde desteğin artmasına neden olabilecek olsa da siyasi belirsizlikler devam ediyor.

Bu sabah Asya seansında ise Çin'de enflasyon beklentilere paralel açıklanırken, ÜFE'de ise toparlanma görüldü. Bu sabah Çin ve Japonya hisseleri primli devam ederken, Hong Kong'da ise yatay satışlar görülüyor.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 09.08.2016

 

Dolar 2.97 seviyesinin altında

 

Altın yükselişte

 

 

Petrol hızlı yükselişin ardından gevşedi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)