E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.23 artı puanla kapattı---

Borsa günü yüzde 0.23 artı puanla kapattı

Borsa günü yüzde 0.23 artı puanla kapattı
25 Kasım 2016 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.23 yükselişle 74.363 seviyesinden tamamladı

Haftanın son işlem gününe düşüşle başlayan endeks gün boyunca 73.752-74.597 aralığında dalgalı ancak sakin seyretti. Endeks günü yüzde 0.23 yükselişle 74.363 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.18 yükselişle kapanırken, işlem hacmi 3 milyar TL oldu.

GÜN İÇİ GELİŞMELER

Küresel Piyasalarda ABD'de şükran günü nedeniyle sakin bir gün yaşanırken, yurtiçi piyasaların gündeminde patlama, sınırda sıcak gelişmeler ve TCMB PPK Kararı ile Avrupa Parlamentosu'ndan gelen karar yer aldı. Doların ve borsanın dalgalanmasına neden olan bu gelişmelerin ardından BİST-100 endeksi günü yüzde 1.12 düşüşle 74.193 seviyesinden tamamladı. Endeks yeni güne ise yüzde 0.17 düşüşle 74.067 seviyesinden başladı.

Dolar/TL'de dün PPK toplantısının olumlu etkisi Avrupa Parlamento'sunda alınan kararının etkisi ile uzun sürmedi. PPK sonrası 3.37 seviyesine gevşeyen parite tekrar 3.45 seviyesine taşındı. Bugün de Asya seansında da TL'nin satışları devam etti ve 3.4768 seviyesi ile yeni rekor oluşturdu. Kur sabahki rekorun ardından gün boyunca 3.4350-3.46 aralığında sakin seyretti.

Cumhurbaşkanı Cemil Ertem'de kurdaki yükselişe dair yorumlarda bulundu. Doların yükselişinin küresel çapta gerçekleştiğini ifade eden Ertem bu hareketliliğin kriz anlamına gelmediğini sözlerine ekledi.

Dünya Bankası Türkiye ile ilgili görüşlerine yer verdiği Türkiye Düzenli Ekonomik Notunu yayınladı. Yayınlamış olduğu Türkiye raporunda 2016 büyüme beklentilerini yüzde 3,5'ten yüzde 3,1'e indirdi. Son zamanlardaki gelişmelerin yurtiçi belirsizlikleri arttırdığına ve iş dünyasındaki güvenin zayıfladığına değinilen raporda GSYİH dair yorumlarda da bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz görüşme

 

Avrupa Parlamentosu'nun dün Türkiye ile AB arasında yürütülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını önermesinin ardından bugün AB ülkelerine seslenen Erdoğan "Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız?' demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz."dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine Almanya'dan cevap geldi. AFP'nin haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Ulrike Demmer, "AB-Türkiye anlaşmasını her iki taraf için de bir başarı olarak görüyoruz Ve bu anlaşmanın sürdürülmesi tüm tarafların çıkarınadır" diye konuştu. "Tarafların yönelteceği tehditlerin fayda getirmeyeceğini" savunan Demmer, "Zorluklar var. Ama bunların üstesinden gelmemiz gerek" dedi.

Haftaya gündemin en önemli maddesi pazartesi başlayacak ve iki gün boyunca devam edecek olan resmi OPEC görüşmeleri olacak. Suudi Arabistan, OPEC ile OPEC üyesi olmayan ülkelerin 28 Kasım Pazartesi günü Viyana'da gerçekleştirecekleri ve üretim kısıntısına yönelik önerilerin müzakere edileceği toplantıya katılmayacak.

OPEC içi üretimin yüzde 4.0-4.5 düşürülmesinin teklif edildiği görüşmeler sonrası Petrol, Irak Başbakanı'nın ülkesinin üretimi kısma konusunda anlaşmaya katılacağını belirtmesinin ardından OPEC'in üretimin düşürülmesi için dikkatlerini İran ve Rusya ile müzakerelere çevirdi. Görüşmelerde İran'a üretimini 3.9 milyon varilde sabitlemesi teklif edilirken, İran'ın 4.2 milyon varillik üretim hedefi sebebiyle bu teklife olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermediği belirtiliyor.

Petrolde kritik günler

 

Dünya Bankası Türkiye'nin büyüme beklentilerini düşürdü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yakup25 Kasım 2016 18:20

    bugün halk bankasına daldım. borsada dip oluştu.

  • NOT İNDİRİMİ25 Kasım 2016 14:32

    AP tavsiye kararı 6 Aralık'ta liderlerce görüşülecek. Konsey aynı kararı alırsa işte o zaman hapı yuttuk.. FITCH pusuda. Moddsy 2 aralıkta görüşecek. Dayılanmayı mayılanmayı bırakalım da biraz akıllı olalım

  • coşkun25 Kasım 2016 11:59

    ülkemde kriz var ama kriz şirketlerde değil vatandaşta var. o yüzden borsa 73 binlerden aşağı gelmez.

  • K225 Kasım 2016 11:36

    BANKACILK BUNDAN SONRA TÖVBE..................