E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.78 yükselişle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.78 yükselişle kapattı

Borsa günü yüzde 0.78 yükselişle kapattı
21 Eylül 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.78 yükselişle 77.915 seviyesinden kapattı

Fed öncesinde temkinli seyrini sürdüren BİST-100 endeksi pozitif açılışın ardından 77.157 seviyesine kadar gevşedi. Öğlen saatlerinde Moody's'den gelen, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmenin önümüzdeki ay tamamlanacağı ve darbe girişiminin ekonomi üzerindeki şokunun önemli ölçüde dağıldığı açıklamaları ile yükselişe geçen endeks günü yüzde 0.78 yükselişle 77.915 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 3.4 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BİST-100 endeksi önceki günküyükselişin ardından dün kısmi kar satışları yaşarken güne 77.600 puanın üzerinde başlamasının ardından satıcılı seyrini 76.330 seviyesine kadar taşıdı. Avrupa borsalarındaki yükselişin devam edememesi ve yükselen petrol fiyatları ile kısmi olarak baskılanan Borsa İstanbul günü yüzde 0.46 değer kaybı ile 77.313 seviyesinden kapattı. Yeni günde endeks yüzde 0.18 yükselişle 77.452 seviyesinden açılış yaptı.

Japonya Merkez Bankası gösterge faizi değiştirmeyerek yüzde -0.10'da bıraktı. Buna karşılık yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için ilave teşvik tedbirleri aldı. Parasal taban için resmi bir hedef belirlemesi uygulamasına son veren BOJ, getiri eğrisi kontrollü parasal genişleme uygulama kararı aldı. Yıllık 80 trilyon JPY tutarında Japon devlet tahvili, 6 trilyon JPY tutarında borsa yatırım fonu, ve 6 trilyon JPY tutarında gayrimenkul yatırım ortaklığı alımının devam edeceğini, tahvil alımlarının yüzde 2 enflasyon hedefi üzerinde istikrar sağlanıncaya kadar süreceğini vurguladı.Açıklamaların ardından Japonya tarafında piyasalar negatiften pozitife dönüş yaptı. ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri de yukarı hareket ederken, Dolar/TL 2.9800 seviyesine yükseldi. 

Summers: Fed kredibilite nedeniyle faiz artırılması fikrinden kurtulmalı

 

Bu haftanın en önemli gelişmesi olan Fed'in faiz kararına ilişkin dün başlayan ve bugün sonuçlanacak toplantıların ardından faiz kararı TSİ 21.00'da açıklanacak. Son gelen açıklamaların yanında açıklanan bazı ABD verilerine baktığımızda ise Fed'in Eylül ayını pas geçme ihtimali daha yüksek görünüyor. Geçen aylarda Fed yetkililerinden gelen çeşitli açıklamalarda bu yıl içerisinde bir ya da iki faiz artırımının mümkün olabileceğine dair ifadeler, Dolar'ın gücünü korumasını sağlamıştı. Toplantı metni ile Yellen'ın açıklamalarındaki güvercin ya da şahin tonlu mesajlar ve Aralık ayındaki toplantıya dair sinyaller piyasalarda dalgalanmaya neden olabilir.

Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık Seçimleri'nin de piyasalarda ve FED kararlarında etkisini gözlemlemek gerek. Donald Trump'ın oyları, Hillary Clinton'ın sağlığı ile ilgili spekülasyonlar nedeniyle artırıyor. Trump kazanırsa Fed konusunda yeni senaryolar yazılabilir, çünkü Trump'ın seçim kampanyası Fed ile ilgili de önemli değişiklikler içermekte. Bu nedenle Fed'in Aralık toplantısını bekleme ihtimali yüksek.

AK Parti içinde FETÖ'cüler için açıklama!

 

Dolar 2.98 seviyesinin üzerinde

 

Altın yatay seyrediyor

 

Petrol yükseliş eğiliminde

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)