E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.43 eksi puanla tamamladı---

Borsa günü yüzde 0.43 eksi puanla tamamladı

Borsa günü yüzde 0.43 eksi puanla tamamladı
27 Aralık 2016 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.43 düşüşle 76.699 seviyesinden tamamladı

Borsa İstanbul güne alımla başlamasının ardından 77.265 seviyesine kadar yükseldi ve bu seviyeden başlayan satışların etkisi ile 76.592 seviyesine kadar geriledi. Gün boyu negatif seyreden endeks günü yüzde 0.43 düşüşle 76.699 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.65 düşerken işlem hacmi 1.5 milyar TL oldu.

GÜN İÇİ GELİŞMELER

Tatil nedeniyle küresel piyasaların büyük bir kısmının kapalı olduğu haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan BİST-100 endeksi yılın en düşük işlem hacmi ile gün içerisinde oldukça sınırlı hareket etti ve günü yüzde 0.07 artışla 77.028 seviyesinden tamaladı. İşlem hacmi 775 milyon TL oldu. Endeks yeni güne yüzde 0.18 yükselişle 77.164 seviyesinden başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mevsimsellikten arındırılmış çeyreklik bazda büyüme verisini açıkladı. TÜİK tarafınan yapılan açıklamaya göre Türkiye 3. çeyrekte mevsim etkisinden arındırılmış çeyreklik bazda yüzde 2.7 küçüldü. TÜİK Başkan vekili Mehmet Aktaş, yeni GSYİH verisinin öncekinden “daha iyi” olduğunu belirtti. Kısa vadeli veride zircirleme endeksin planlandığını belirten Aktaş, zincirleme endeksin teknolojik gelişmeleri ve fiyat değişikliklerini en iyi şekilde yakaladığını ifade etti. Aktaş, GSYİH verisindeki yeni baz yılının büyüme revizyonları üzerinde etkisinin olmadığının altını çizdi. TÜİK, Salı günü Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ile mevsim takvim etkilerinden arındırılmış GSYH hesaplamalarının teknik detayına ilişkin kamuoyu duyurusu yayınladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, temmuz ayı ortasındaki olumsuzluklar ve bayram tatillerinin uzatılmasına bağlı iş günü kayıplarının olağan takvim etkilerine kıyasla daha fazla olduğu belirtilerek, "Bu etkiler ayıklandığında üçüncü çeyrekte ekonominin yıllık bazda daralma yerine sınırlı bir büyüme kaydettiği tahmin edilmektedir." ifadelerine yer verildi. Kurulun, 20 Aralık 2016'daki toplantısına ilişkin yayımladığı özette, kasım ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,52 arttığı ve yıllık enflasyonun 0,16 puanlık düşüşle yüzde 7 olduğu anımsatıldı.

ABD'de S&P Case Shiller 20 şehir konut fiyat endeksi ekim'de yıllık %5.1 arttı. Beklenti %5 artıştı. Ulusal konut fiyat endeksi ise %5.6 artarak 2014 Temmuz'dan beri en büyük artışı kaydetti. S&P Dow Jones Indices Yöneticisi David M. Blitzer, konut fiyatları ve ekonomide güçlü rakamlar görüldüğünü belirterek "Ancak mortgage faizleri Kasımda arttı ve daha da yükselmesi bekleniyor" değerlendirmesini yaptı.

Yabancı yatırımcı için 2016 nasıl geçti

 

TBMM Anayasa Komisyonunda, AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifinin, milletvekili seçilebilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesini öngören 3. maddesi kabul edildi. Dün de birinci ve ikinci maddeleri, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilmişti.

BNP Paribas bugün yayımladığı 2017 Strateji Raporu'nda Türk hisse senedi piyasası için ihtiyatlı şekilde iyimser olduğunu ve Türk bankaları, imalat sektörü ile BIST 100 için 'ağırlığını artır' pozisyonu önerdiğini bildirdi. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "2016 zor bir yıldı ama Türkiye büyük direnç gösterdi" derken, Türkiye ekonomisinde 2016 yılının son çeyreğinde hafif bir toparlanma görüldüğünü söyledi.Şimşek, "Açıkladığımız önlemler 2017'nin 2. çeyreğinde etkisini gösterir" dedi. Şimşek, ABD seçimleri sonrası beklentiler, Fed'in hangi hızda faiz artıracağı, doların değer kazanması, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın Türkiye ekonomisi açısından riskler arasında yer aldığını söyledi.

Dolar/TL bugün 3.52 seviyesinin üzerine yükseldi.TÜİK tarafından açıklanan mevsimsellikten arındırılmış üçüncü çeyrek büyüme verisinin yüzde -2,7 olarak açıklanması ve PPK özetinde enflasyonda yukarı yönlü hareket olacağının belirtilmesi TL'yi olumsuz yönde etkileyen gelişmeler olarak öne çıktı. 

Altın, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın etkisiyle birlikte bugün yönünü yukarıya çevirmiş durumda. Açıklamada ABD'nin Suriye'ye silah göndermesinin düşmanca bir davranış olduğunu ve ABD'nin silah tedarikinin Rus savaş uçaklarını ve personelini doğrudan tehdit ettiğinin belirtilmesi jeopolitik risklerin artmasına neden olarak altın fiyatlarının 1150 dolara kadar yükselmesinde etkili oldu. 

O cezalara zam geldi! İşte yeni rakamlar

 

Piyasalar bugün hangi gelişmeleri fiyatladı

 

Türk-İş asgari ücretliye yeni bir yük geldiğini açıkladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)