E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.15 düşüşle kapattı---

Borsa günü yüzde 0.15 düşüşle kapattı

Borsa günü yüzde 0.15 düşüşle kapattı
17 Ekim 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 endeksi günü yüzde 0.15 eksi ile 77.437 seviyesinden kapattı

Haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan endeks öğleden önce yoğun gündemin etkisi ile kayıplarını 76.991 seviyesine kadar genişletti. Öğleden sonra kayıplarını azaltarak 77.675 seviyesine kadar yükselen BİST-100 endeksi günü yüzde 0.15 eksi puanla 77.437 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0.28 eksi kapatırken işlem hacmi 3.2 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Haftanın son işlem gününde BİST 100 endeksi küresel piyasalarda etkili olan pozitif görünüme paralel günü yüzde 0.97 kazançla 77.554 seviyesinden kapattı. sonlandırdı. Endeks yeni haftaya yüzde 0.18 düşüşle 77.418 seviyesinden başlangıç yaptı.

Haziran'da tekrardan çift haneye yükselen işsizlik oranı TÜİK'in bugün açıkladığı verilere göre yüzde 10.7 seviyesinde gerçekleşti. Darbe girişiminin olduğu Temmuz ayını kapsayan bu dönemde başlatılan soruşturmalar sonucu kamuda ve özel sektörde birçok ihraç söz konusu olmuştu. Bu sebeple işsizlik oranının bir süre daha çift hanelerde seyredebileceği bekleniyordu. Bu dönemde tarım dışı işsizlik oranı 1 puan artış ile yüzde 13 olurken, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1.5 puanlık artışla yüzde 19.8 olarak gerçekleşti.

TCMB'nin Ekim ayına ilişkin Beklenti Anketi açıklandı. Cari yılsonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8.07 iken bu anket döneminde yüzde 7.81'e geriledi. 2016 yılsonu döviz kuru (dolar/tl) beklentisinin ise bir önceki anket döneminde 3.07 TL iken, bu anket döneminde 3.12 TL'ye yükseldiğini görüyoruz. 2016 yılı büyüme beklentileri 3.4'ten 3.2'ye gerilerken, cari açık beklentileri 33.1 milyar dolardan 33.7 milyar dolara yükseldi.

Diğer yandan bugün Maliye Bakanlığı tarafından Eylül ve Ocak-Eylül dönemi merkezi yönetim bütçe rakamları açıklandı. Merkezi yönetim bütçesi Eylül ayında 16.99 milyar lira açık verirken, Ocak-Eylül dönemini kapsayan 9 ay aylık süreçte merkezi yönetim bütçesi 12 milyar lira açık vermiş oldu.

Dolar 3.20 TL'ye çıkarsa ne olur?

 

Irak ordusunun karadan koalisyon güçlerinin ise havadan desteği ile Musul operasyonu hafta sonu başladı. Irak-Türkiye ilişkilerinin gerilmesine sebep olan operasyonda şimdilik yer almıyoruz. Fakat Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başika kampında Türk askerinden eğitim alan 3 bine yakın yerel gücün peşmergelerle birlikte operasyona katıldığını duyurdu. Kurtulmuş, Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığını devam ettirmede kararlı olduğunu ve Musul konusunda B ve C planlarının da var olduğunu bildirdi.

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ise Türkiye'nin hem operasyonda hem de operasyon sonrasındaki görüşmelerde yer alacağını bir kez daha belirtirken, isteyenin Misak-ı Milli'yi okuyarak Musul'un Türkiye için ne anlama geldiğini anlayacağını savundu.

Bu hafta 20 Ekim Perşembe günü TCMB faiz toplantısı önemli olacak. TCMB'nin düşen enflasyon
paralelinde bu haftaki toplantısında da 25 baz puanlık indirim beklenmekte. TL'de değer kaybı enflasyon dinamiklerinde yukarı yönlü baskı kurma aşamasına gelmediği sürece faiz indirim sürecinin devamını
bekleniyor. 

Almanya'da patlama! Çok sayıda yaralı var

 

Savcı Bharara: Zarrab'ın talebi geri çevrildi

 

Şiiler Musul'a girmemeli!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)