E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 1.55 düşüşle tamamladı---

Borsa günü yüzde 1.55 düşüşle tamamladı

Borsa günü yüzde 1.55 düşüşle tamamladı
11 Kasım 2016 - 17:40 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 1.55 düşüşle 75.174 seviyesinden tamamladı

Haftanın son işlem gününe satışla başlayan endeks 76.427 seviyesine kadar yükselse de bu yükseliş çabası zayıf kaldı. Bankacılık sektörünün öncülüğünde kayıpların artması sonucu günü en düşük seviyeden tamamlayan BİST-100 endeksi yüzde 1.55 kayıpla 75.174 puandan kapandı. BİST-Bankacılık endeksi yüzde 2.05 düşerken, işlem hacmi 3.6 milyar TL oldu. Dolar/TL gün içinde 3.2793 seviyesini görse de an itibari ile 3.2550 seviyesinde...

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BIST-100 Endeksi, Trump'ın ılımlı açıklaması ile piyasalarda fiyatlamaların normale dönmesiyle birlikte sabah saatlerinde yüzde 1'e varan yükselişler gösterse de günün ikinci yarısında satışla karşılaştı. Endeks günü yüzde 0.20 gibi hafif yükselişle günü 76.360 seviyesinden tamamladı. Yeni güne ise endeks yüzde 0.19 düşüşle 76.218 seviyesinden başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Eylül 2016 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Buna göre cari işlemler hesabı Eylül'de 1.68 milyar dolar açık verdi. Bunun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 32 milyar 412 milyon dolar oldu. Beklenti cari açığın 1.95 milyar Dolar olmasıydı.
Ağustos ayı cari açık verisi 1.78 milyar dolardan 1.53 milyar dolara aşağı yönlü revize edildi. Ocak-Eylül dönemi cari açığı 24 milyar 551 milyon dolar oldu. Net hata noksan kalemi Eylül'de aylık 36 milyon TL fazla verdi .

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin sanayi ciro endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 3,8 geriledi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, eylülde ağustosa kıyasla madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,9, imalat sanayi sektörü endeksi de yüzde 3,9, elektrik, gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 3,3 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, geçen yılın eylül ayına göre yüzde 3,1 düştü.

Societe Generale; "Türk lirası, ticaret, güvenlik, yerel tepkiler, algı ve ABD faiz oranından oluşan puanlama sistemine göre Trump'ın ABD Başkanlığı'na en duyarlı para birimlerinden biri" açıklamasını yaptı.

Trump'ın zaferi bu hisselere yaradı

 

Gün içerisinde açıklamalarda bulunan Fed'in iki numaralı ismi Fischer'ın açıklamaları ise iyimser bir havaya sahipti. Ekonominin, enflasyon ve istihdam hedeflerine yakın olduğunu dile getiren Yardımcı Başkan uluslararası para politikalarının önümüzdeki dönemlerde farklılaşabileceğini ifade etti. Fischer'in açıklamaları, ABD'nin yeni Başkanı'nın Trump olmasına rağmen faiz artışından vazgeçmediklerini gösterir nitelikte.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD Başkanlık seçimini Donald Trump'ın kazanmasının ardından olası yeni finansal düzenlemelerin bankaların yararına olmayabileceği uyarısında bulundu.

ABD’de başkanlık seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte yeni dönemde Trump'ın izleyeceği ekonomik politikalar merak konusu. Henüz yeni ABD Başkanı Donald Trump'ın bakanlık kadroları dahi belli olmamasına rağmen olası ekonomi politikalarının küresel sonuçları dünya çapında tartışılmaya başlandı bile. Trump'ın, seçim kampanyasında karşı olduğunu söylediği bazı uluslararası ticaret anlaşmaları ve İran ile nükleer anlaşmanın yeni dönemdeki akıbeti de merak ediliyor.

Trump sonrası "teknoloji sat, banka ve sanayi al"

 

Fitch’ten ABD bankalarına ilişkin değerlendirme






 



 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)