E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.34 ekside kapattı---

Borsa günü yüzde 0.34 ekside kapattı

Borsa günü yüzde 0.34 ekside kapattı
22 Haziran 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.34 kayıpla 77.267 seviyesinden kapattı

Borsa İstanbul açılışından itibaren gelen alımlarla 77.999 puan seviyesine kadar yükseldikten sonra öğlene doğru gelen  olan kar satışları ile 77.139 seviyesine kadar gevşedi. Öğleden sonra 77.300 seviyelerinde oldukça yatay seyreden endeks günü yüzde 0.34 eksi ile 77.267 seviyesinden kapattı.İşlem hacmi 2.4 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Dün 77.500 seviyesinden güne yatay başlayan endeks,  PPK'dan beklentilere paralel gelen üst bantta 50 baz puanlık indirim ardından 78.000 seviyelerini test etti. Bu seviyelerden satış baskısı gözlenen BİST-100'de satışlar 77.300 seviyelerine kadar devam etti. Günün kapanışını ise yüzde 0.01 artı ile 77.531 seviyesinden gerçekleştirdi. Endeks yeni güne yüzde 0.20 artışla 77.687 puandan açıldı.

İngiltere'de yarın yapılacak olan Avrupa Birliği (AB) üyeliği referandumuna yaklaşıldıkça anketlerde oy oranlarının çok yakın olması piyasada belirsizliği artırmaya devam ediyor ,bu da finans piyasalarında temkinli bir hava yaşanmasına neden oluyor. Dün BBC'de gerçekleşen Brexit tartışma programında YouGov'un gerçekleştirdiği ankette "Ayrılalım" yüzde 39, "Kalalım" ise yüzde 34 olarak gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz düşürürken aynı zamanda para politikasını sadeleştirme vaadine yönelik de bir adım atmış oluyor. TCMB dün, faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirim yaparak Mart'tan bu yana üst bantta yapılan toplam faiz indirimleri 175 baz puana ulaşmış oldu. TCMB'nın faiz kararı TL varlıklarda çok fazla hareketliliğe neden olmazken sadeleşmenin sonuna geliniyor. Dün dolar/TL'de 2.91 seviyesine kadar alımlar görüldü..

FED Başkanı Yellen bugün ikinci kez parlamentoda konuşacak.Bu konuşma ile birlikte piyasalarda hareketlilik meydana gelebilir. Bugün açıklanan ABD Mayıs ayı ikinci el konut satışları 5.53 milyon adetle 2007'den bu yana görülen en büyük artışı gösterdi.

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalar  Brexit referandumuna bir gün kala İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda tüm dünyada finans piyasalarında sarsıntılar meydana gelebileceği endişesi ile referandum öncesi oldukça temkinli.

Sabah Asya seansında Japonya'da Brexit referandumuna bir gün kala hafif satıcılı bir seyir yaşanırken Çin'de ise pozitif bölgede hareketlerin oluştuğu izleniyor. Asya hisse senetleri son dört günde ilk kez düşerken Japon yeni, altın ve ABD Hazine tahvilleri gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklar değer kazandı.

Draghi açıklamaları sonrasında Avrupa hisseleri yükselişe devam ederken özellikle Alman DAX30 öncülüğünde alımlar yaşandı. 10110 seviyesine kadar yükselen Alman DAX30 endeksi gün sonunda gelen kar satışlarıyla bir miktar gerilese de günü yüzde 1 primli kapattı. İngiltere'de ise referandum anketleri gelmeye devam ediyor. Son gelen ankette AB yanlıları bir puan önde görülse Perşembe günü gerçekleşecek referandum öncesinde fiyatlanmaların devam etmesi beklenirken, AB yanlıları şimdilik fiyatlamalarda ağırlığı çekiyor.

Amerika'da ise FED Başkan'ı Yellen konuşması ön plandaydı. Amerikan hisseleri günü yatay primli kapatırken toparlanma eğilimine devam etti. Bu sabah ABD vadelileri hafif artıda seyrediyor. Yen son dokuz günün sekizinde güçlenirken, sterlin Salı günkü kayıplarının bir kısmını geri aldı. Altın son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Petrol, ABD stok verileri öncesi varil başına 50 dolar civarına yükseldi.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.06.2016

 

Dolar/TL 2.91 üzerinde

 

Petrol 50 dolar seviyesinde

 

Altın düşüşünü durdurdu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)