E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa yüzde 0.26 yükselişle kapattı---

Borsa yüzde 0.26 yükselişle kapattı

Borsa yüzde 0.26 yükselişle kapattı
06 Eylül 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa günü yüzde 0.26 yükselişle 77.994 seviyesinden kapattı

Endeks gün boyu 77.702-78.195 aralığında hareket ettikten sonra öğleden sonra günü 78 binin hemen altında yüzde 0.26 yükselişle 77.994 seviyesinden kapattı.Bankacılık endeksi yüzde 0.16 düşüşle kapatırken, işlem hacmi 2.7 milyar TL oldu. 

GÜNİÇİ GELİŞMELER

Dün enflasyon verisi sonrasında TL varlıklardaki değer kazancı devam ederken gelişen ülke endekslerinde yaşanan yükselişlerin de desteğiyle endeks günü yüzde 1.18 yükselişle 77.791 puandan tamamladı. BİST-100 yeni günde yüzde 0.26 yükselişle 77.991 puandan başlangıç yaptı.

TCMB bugün aldığı karar ile zorunlu karşılık oranları ve rezerv opsiyon katsayılarında değişikliğe gitti. Yapılan değişiklik ile TL zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirim, rezerv opsiyon mekanizması kapsamında döviz imkanın ikinci, üçüncü ve dördüncü dilimleri ile altın imkanının ilk üç diliminde katsayıların 0.1 puan artırım yapıldığı açıklandı. Rezerv opsiyonu kullanımının aynı seviyede kalması halinde, söz konusu değişikliklerin finansal sisteme yaklaşık 1.2 milyar TL ve 670 milyon dolar ilave likidite sağlaması planlanıyor.

TCMB'nin yaptığı değişiklikler ihracat tarafında da memnuniyet ile karşılandı. Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, zorunlu karşılık oranlarındaki indirimin piyasalarda ciddi likidite
artışı sağlayacağını, bu artışın da kredi maliyetlerinde düşüşe yol açacağını belirtti. Bankaların uyguladığı ticari kredi faizlerinde oluşabilecek düşüşün ihracatçıların daha düşük maliyetli krediye
ulaşımlarına iman vereceğini söyleyen Büyükekşi, böylelikle TCMB'nin almış olduğu bu kararın yatırımlarda artış ve paralelinde ihracata olumlu etki yapacağını ifade etti.

Bakanlar Kurulu yarın Beştepe'de toplanacak

 

Bugün Euro Bölgesi'nde 2. çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Euro Bölgesi ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 0.3, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1.6 büyüme kaydetti. Rakamın detaylarına bakıldığında hane halkı harcamalarının yüzde 0.2 arttığı görülüyor. Özel ve kamu yatırım harcamalarında değişim yaşanmazken, net ihracat büyümeye pozitif, stok değişimleri ise negatif etkide bulundu.

Küresel hisse senetleri ve gelişen piyasa varlıkları Fed'in Eylül ayında gidebileceği bir faiz artırımına ilişkin beklentileri fiyatlamaya devam ediyor. Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinden bu yana güç kazandı. Beklentinin altında açıklanan veri, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gideceğine yönelik beklentilerin azalmasında etkili oldu. 

Altın 1338 seviyesine yükseldi

 

Petrolde düşüş hızlandı

 

Dolar 2.94 seviyesinin altında

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)