E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa günü yüzde 0.47 eksi kapattı---

Borsa günü yüzde 0.47 eksi kapattı

Borsa günü yüzde 0.47 eksi kapattı
08 Temmuz 2016 - 17:40 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 0.47 kayıpla 78.019 seviyesinden kapattı

Güne negatif başlayan  BİST-100 endeksi açılışın ardından tepkimeye çalışsa da öğlene kadar yatay negatif seyrini sürdürdü. Öğleden sonra gelen ABD verileri ile önce hızla eksilerini artıran endeks dolar kurunun 2.90 TL seviyelerine gevşemesi ile eksilerini azaltarak haftayı yüzde 0.47 kayıpla 78.019 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 2.7 milyar TL oldu.

GÜNİÇİ GELİŞMELER

BIST 100 endeksi, 3,5 günlük bayram tatili öncesi yarım seanslık sakin işlem gününde pozitif bir seyir izleyerek günü yüzde 0,56 oranında yükselişle 78.387 puandan tamamladı.Endeks haftanın son işlem gününe ise yüzde 0.26 kayıpla 78.185 puandan açılış yaptı.

Haftanın son işlem gününde gelen ABD'de tarım dışı istihdam verisi 287 bin kişi arttı.Capital Economics ekonomisti Andrew Hunter ABD istihdam verisine ilişkin raporunda, Haziran ayı tarım dışı istihdam verisinde 180 bin seviyesindeki beklentinin çok üzerinde 287 bin artış yaşanmasının yanında 2. çeyrek büyümesinde "açıkça görülen hızlanma" ve ISM verisindeki iyileşmenin, istihdam piyasasının son dönemdeki yavaşlamadan toparlandığına dair işaretler olarak görülebileceğini söyledi.

Hunter, "Fed yetkilileri, istihdam büyümesindeki toparlanmanın sürdürülür olduğuna dair işaretleri Temmuz ve Ağustos'ta da görmek isteyecektir. Ancak bugünkü veri her halikarda bir sonraki faiz artırımının Eylül'de gerçekleşebileceğine ilişkin görüşümüzü destekliyor" şeklinde yorumda bulundu.

Yurt içi piyasaların kapalı olduğu tatili süresince, küresel piyasalarda satış baskısının hakim olduğu görüldü.İtalyan Bankalarındaki sorunlar,  Brexit kaynaklı risklerin devam etmesi  yatırımcıları güvenli liman arayışına yöneltti. Dünya genelinde doların değerlenmesi endeksleri satış baskısı altında bıraktı. Bayram tatili sürecinde petrol fiyatları yüzde 8 gerilerken, dolar ve altın yükseliş tarafında seyretti. Sterlin dolar karşısında 30 yılın düşüğüne gevşerken hisse senedi piyasalarında düşüşler gözlemlendi.Bugün ise piyasalarda dengelenme çabaları görülüyor.

Günün önemli şirket haberleri - 08.07.2016

 

Petrol sert düşüşün ardından tepkidi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)